onsdag 26. januar 2011

10000 besøk feires med give-away!


Plutselig hadde telleren passert 10000 besøkende - sånt må helt klart feires. I anledningen har jeg to superflotte gaver å gi bort - begge finnes hjemme hos meg, og begge deler er ting jeg har vært veldig fornøyd med! Så er veldig, veldig glad for at jeg får lov til å dele de ut i anledning jubileumet!

1. Premie: Monster veggdekor (wallstickers) fra Gladagrodan (verdi 499 SEK) - med mulighet for å velge hva det skal stå i snakkeboblen:


2. premie: Mine Aller Første Sangkort fra Fava  (verdi 199 NOK)


Her er reglene:
  • 1 lodd: Kommenter i dette innlegget (NB! Husk å skrive hvilken farge du vil ha på veggdekoren - velg fra Gladagrodans nettsider)
  • 1 lodd: Bli følger av bloggen
  • 1 lodd: Link til give-away-en i bloggen din (bruk give-away-logoen min)
Du kan altså få 3 lodd (husk å skrive hvor mange lodd du tar)! Har du ikke egen blogg kan du likevel være med på konkurransen - du må bare huske å legge igjen e-post-adressen din.

Trekningen skjer 14.februar!



Follow my blog with bloglovin

mandag 24. januar 2011

24.januar - årets verste dag

Det hevder hvert fall professor Cliff Arnall ved universitetet i Cardiff.

Jeg er tilbøyelig til å være enig. Da jeg kom ut fra jobben i dag hadde bakruta eksplodert. Det er antakelig ganske deilig å kjøre uten bakrute om sommeren, men rimelig kaldt i minusgrader. Det at sikten bakover var så klar som den aldri har vært veide ikke opp for kulda og eksoslukta. Hurtigruta carglass har pyntet baken med pleksiglass til vi har tid til å få satt inn en skikkelig rute.


Ikke så mye mer å tilføye enn at jeg er litt gretten nå.

mandag 17. januar 2011

Bringebær med mascarponekrem

Det her er en av mine absolutt favorittdesserter! Også er den veldig lett å lage til mange - med andre ord perfekt når man har gjester! Oppskriften er hentet fra min favorittkokebok: Stiansen til Hverdags.

4-6 personer
500 g bringebær
250 g mascarponeost
2 eggeplommer
2 ss portvin (siden det er noe som veldig sjeldent er innom vårt hus, har jeg ofte erstattet dette med plommelikør. Antar at annen likør også fint kan benyttes - evt. tror jeg ikke det er helt krise hvis den biten droppes helt heller...)
1 ss sitronsaft
2 eggehviter
75 g melis
1 ss kakao

Bland osten med eggeplommer, portvin og sitronsaft til en jevn masse. Stivpisk eggehviter og melis til marengs. Vend marengsen inn i ostekremen.
Fordel kremen i skåler og dryss kakao over.

Tips: Kremen kan gjøres klar i forkant. Da går det fort å gjøre klart desserten etter middagen :) Ferske bringebær er selvsagt å foretrekke, men har du noen i fryseren kan du sette de enkeltvis utover tørkepapir og la de tine der - det blir ikke så verst det heller :)

tirsdag 11. januar 2011

Asiatisk fiskegryte

Var i grunn ganske spent på dagens middag - og særlig om veslesnupp kom til å like den. Hun har aldri fått noe særlig soyasaus før, og i dag var sausen i bunn og grunn basert på soyasaus. Men frøkna sa "NAM!!!" og forsikret seg om at hun fikk mer da hun så det begynte å nærme seg tomt i gryta. Fisken var godt kamuflert i den gode asiatiske sausen, så den gikk ned på høykant.


2 gode middagsporsjoner
450 g steinbitfilét (torsk og laks kan også brukes)
1 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
1 ss finhakket ingefær

Saus
4 dl fiskekraft
5 ss soyasaus
3 ss oystersaus
1/2 lime
1 ts sesamolje
pepper
2 ss hakket koriander

1) Skjær løken i båter, og del gulroten i staver. La det steke litt i pannen før du tilsetter hvitløk og ingefær. 2) La ingefæren og hvitløken steke litt før du tilsetter ingrediensene til sausen og koker opp. 3) Skjær fisken i biter og ha det oppi gryta. La det trekke i 5-10 minutter (til fisken er ferdig).

Serveres med kokt ris og fersk koriander strødd over.


Og siden vi hadde asiatisk tirsdag, syntes jeg at vi fortjente en liten dessert også - det ble ananassmoothie (som også gikk ned på høykant).

Lurer på om jeg klarer å kamuflere fisken på samme måte sånn at jeg får Alex med på å spise fisk også? Lure det i han liksom? ;-)

onsdag 5. januar 2011

Salat som tilbehør

Det enkle er ofte det beste, og det kan fint stemme for å betegne tilbehør til måltider. I helgen hadde vi lasagne, og som tilbehør lagde jeg en veldig enkel salat og skjærte opp litt tomater ved siden av. Tror jeg kommer til å droppe å lage salatblandinger med masse ingredienser som tilbehør etter å ha smakt dette.


Hovedtrikset er å ha gode råvarer. Invester i en god olivenolje og en god balsamicoeddik. Kjøp en spennende salat med litt smak i. Og da er du så godt som i mål.

Jeg blandet 3 ss olivenolje, 2 ss balsamicoeddik, 1 fedd finhakket hvitløk og smakte til med litt salt og pepper. Dressingen ble helt over og blandet inn i vårsalat/ feldsalat (Caplex kunne fortelle at vårsalat eller feldsalat brukes som salat i Mellom-Europa og er viltvoksende på havstrand og avfallsplasser fra Oslo til Bergen - krysser fingrene for at denne kom fra en øde havstrand...). Vips så var tilbehøret til lasagnen ferdig!


Vel - nesten hvertfall! Måtte jo ha litt tomat til også :) Jeg skjærte opp et par tomater i skiver og sprinklet olivenolje og balsamicoeddik over, sammen med litt basilikum, salt og pepper. Enkelt og godt :)

mandag 3. januar 2011

Nydelig "hjemmelaget" tikka masala


Takket være krukken nedenfor har jeg funnet ut at det er lett å lage GOD hjemmelaget indisk mat. Det tok faktisk bare en liten halvtime å få middagen ferdig! På søndag tok jeg turen ned til det lokale "eksotiske supermarkedet" og sjekket ut hva de hadde av spennende varer i hyllene sine, og Patak's Tikka Masala fikk bli med hjem. Resultatet ble en rett som glir rett inn på lista over favorittmiddager :)


Patak's Tikka Masala (ca. 3 porsjoner)
1 middels stor løk
250 g kyllingfilet i terninger
1/4 glass med Tikka Masala-paste
400 g hermetiserte hakkede tomater (uten smakstilsetning)
1 dl vann
1 dl fløte

I tillegg tilsatte jeg:
1/2 paprika
1/3 squash
koriander

1) Stek først squash og paprika litt i pannen. Ta det ut av pannen etter at det har stekt i 2-3 minutter og legg det til side. 2) Skjær løken i båter og stek den til den har blitt blank. 3) Tilsett kyllingen i biter og tikka masala-paste'n, og la det steke til kyllingens "porer" har lukket seg. 4) Tilsett tomat og vann og la det småkoke i 20 minutter. 5) Tilsett den stekte squashen og paprikaen på slutten av koketiden. 6) Når det er ferdigkokt, rører du inn fløten, og retten er klar for servering.

Serveres med korianderblader drysset over (det manglet jeg, men det gikk også fint altså), og med ris, mango chutney og nanbrød som tilbehør.


Denne blir garantert en gjenganger! Gleder meg til jeg er sulten nok til å spise restene allerede ;)

søndag 2. januar 2011

Glimt fra barnerommet

Veggdekor fra Gladagrodan.se på døren (som forøvrig burde vært malt...)
 Tenkte jeg skulle vise dere noen glimt fra Jennys rom. Nå har sittesekken hun fikk til jul fått plass inn i kosekroken med bøkene, og en del ommøblert, sånn at rommet virker litt større.


For tiden serveres det mye te og kaffe, samt nykokt grøt fra kjøkkenet (fra Riktigeleker - verdens fineste lekebutikk)!


En nydelig Tingelingkjole hun har fått av Abuelita ( = bestemor på spansk) har også fått pryde veggen:


Jenny fikk også en nydelig spilledåse til jul fra filletante Eva som har fått hedersplass på kommoden.


Gyngehesten fra da jeg var liten får jevnlig kjørt seg


Let's fly away, let's fly, let's fly away... (taklampen)


Det eneste som jeg ønsker å endre på akkurat nå, er kanskje gardinene (bilde kjenner dere kanskje igjen fra tidligere). Ganske fornøyd er tydeligvis ikke nok i lengden, så kommer nok til å følge med i gardinbutikkene fremover...


I morgen er det jobb igjen - kunne nok fint klart å fylle dagene dersom jeg hadde hatt en friuke til, men, men. Kommer nok flere anledninger til å ake på snowraceren også ;)

God søndagskveld til dere!

lørdag 1. januar 2011

God start på det nye året

Kvelden i går ble feiret med gode venner, godt pinnekjøtt og et godt spill. Passelige former når det er to småfrøkner som våkner i passelig tidlige tid på morgenen (litt over syv smalt det raketter på utsiden, så da var det like greit å starte dagen). Fint å ikke være altfor tunge i hodet da... Litt senere på dagen var det dags for å prøve ut en av julegavene - endelig er temperaturen sånn at det går an å være ute, og det er rett og slett herlig!!!


Ønsker dere alle en god start på det nye året!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails