mandag 23. mai 2011

Bananer i appelsinsaus med vaniljeis

Forrige helg hadde vi et vennepar på besøk, og siden det er så koselig med besøk tenkte jeg at jeg hadde lyst til å lage dessert etter middagen (er ikke så ofte det blir dessert ellers). Denne desserten går så fort å lage at det går fint an å lage mens gjestene venter! (Oppskriften er sterkt inspirert av Stiansen til Hverdags)


4 porsjoner
3 dl appelsinjuice
1 dl sukker
Frøene fra 1/2 vaniljestang
4 skrellede bananer, delt i tre-fire skiver
50 g smør
Vaniljeis

(1) Kok opp appelsinjuice og sukker. (2) Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha de i sausen. La det småkoke i et par minutter. (3) Visp inn terninger av kaldt smør. (4) Tilsett bananene og kok opp. Fordel bananer og appelsinsaus på dessertskåler, anrett med et par kuler vaniljeis og pynt gjerne med litt sitronmelisse på toppen.



Følg bloggen min med bloglovin

fredag 20. mai 2011

Ønsker dere en god helg!

Er det ikke deilig at vi har HELE sommeren foran oss! Det er nesten sånn at tiden nå er den beste delen av hele sommeren, fordi det er så mye igjen av den :)

Ønsker dere alle en gooood helg med noen glimt fra hagen (synes det er fantastisk å gå rundt og kikke og lukte nå!):

Plommetreet i full blomst
Vakre tulipaner i mange farger


Rosmarinlyng
Sitronmelisse godt isolert langt borte fra urtebedet






Følg bloggen min med bloglovin

onsdag 18. mai 2011

Stekt ostekake med hvit sjokolade og mørdeigsbunn

17.mai ble feiret med familie på Tjøme i år. Det ble nok av pølser, kaker og is, og nyyydelig å kunne ta av seg bunaden når dagen var over, vel fornøyde med en fin feiring. Jeg hadde med et lite bidrag til kakebordet - nemlig ostekake med hvit sjokolade, og toppet med friske bær i limesukker. Kaka ble god (veldig mektig, dog!), og jeg deler gjerne oppskriften med dere!



1. Lag mørdeigsbunn (oppskrift hentet fra detsoteliv.no)
150 g smør
150 g sukker
1 egg
150 g hv.mel
0,5 ts bakepulver

(1) Rør smør og sukker hvitt. (2) Pisk inn egget. (3) Sikt hvetemel og bakepulver, og bland inn i deigen. (4) Sett deigen i kjøleskapet i en time. (5) Klem deigen utover i en paiform (oppskriften er for stor for min 26 cm store form, så resten gikk i søpla...). Prikk litt i bunnen og la den steke i 12 minutter på 175 grader.

Jeg har aldri laget mørdeig før, og kan vel ikke si at det gikk kjeeempebra - da jeg tok ut formen fra ovnen hadde deigen rent ned fra sidene på formen, så jeg brukte en skje for å dytte den på plass igjen - det gikk heldigvis bra! :)

2. Lag ostefyllet (oppskrift hentet fra Tinas beste)
120 g hvit sjokolade
600 g Philadelphia-ost
3/4 dl sukker
3 egg
revet skall og saften av 1 sitron

(1) Visp sammen philadelphia-ost og sukker, og visp så inn eggene til du har en glatt krem. (2) Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen eller i et vannbad. (3) Rør inn et par skjeer ostekrem inn i den smeltede sjokoladen for å unngå at den "setter seg" når den blandes med den kalde ostekremen. Den kan bli litt hard med en gang, men rør inn litt mer ostekrem, så får den fin kremkonsistens.(4)  Visp deretter inn sjokoladen, sitronsaft og revet sitronskall i ostekremen. Hell det i mørdeigsskallet. (5) Stek kaken på 150 grader i 30-35 minutter.


3. Pynting av kaken med friske bær vendt i limesukker (oppskrift hentet fra Tinas beste)
0,3-0,4 dl sukker
Skallet fra 1 lime

Bland sukker og revet skall fra 1 lime sammen (pass på å ikke få med det hvite fra skallet). Vend bærene i limesukkeret før du legger de på kaken. Bær som smaker godt på er eksempelvis bringebær, blåbær og bjørnebær.




Følg bloggen min med bloglovin

mandag 16. mai 2011

søndag 15. mai 2011

Pasta med stekte grønnsaker i ostesaus

Det er ikke så mange middager som frøkna spiser med lyst og glede for tiden, men akkurat denne retten fikk faktisk kommentaren "kjempegodt!". Veldig grei, rask og enkel hverdagsmiddag - langtfra gourmet - men absolutt godt!


3 porsjoner
1 pakke bacon, i terninger
1/2 paprika, i terninger
1/3 squash, i terninger
1/2 løk, i terninger
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 pakke Tine kremost med kryddersmak
1 boks matfløte
1/2 - 1 ts sitronsaft
salt og pepper

(1) Stek baconet på middels varme. Når det begynner å nærme seg ferdig, (2) tilsetter du paprika, squash, løk og hvitløk. La det steke i et par minutter. (3) Tilsett fløte og kremost, og bland det inn til osten har smeltet. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Jo lenger du lar det stå, jo tykkere blir sausen, så det er serveringsklart ganske umiddelbart.

Andre grønnsaker o.l. som kan være gode i er brokkoli, champignon, soltørkede tomater... fantasien setter grenser! De soltørkede tomatene kan forøvrig være en god erstatning for bacon for den som ønsker å lage vegetarrett ut av dette.

Serveres med nykokt pasta (vi bruker pastaskruer, sånn at vi får med oss mest mulig av sausen :) )



Følg bloggen min med bloglovin

fredag 13. mai 2011

Mozzarellafylt kylling på pastatårn

Trine har en fantastisk oppskrift på fylt kylling på pastatårn som jeg prøvde ut for en god tid tilbake - forrige helg prøvde jeg ut en variant av denne, og det ble veldig godt! Etter en hurratur (evt. også kjent som harrytur) til Sverige har vi konstant ferske chorizopølser liggende i kjøleskapet (og en del nedfryste), og de kommer stadig godt med. Denne gangen satte de spiss på følgende rett:

Til 2 personer
2 kyllingfileter
1 fersk mozzarellaost (jeg brukte bøffelmozzarella)
fersk basilikum
soltørkede tomater
Lasagneplater
1/2 paprika, i strimler
1/3 squash, i skiver og delt i 4
2 vårløk, i strimler
1 chorizopølse
pesto
balsamicocreme

(1) Del kyllingene i to, sånn at du kan brette den ut. Fyll den med mozzarellaost i skiver, frisk basilikum og noen strimler med soltørkede tomater (dersom du ikke kjøper de som ligger i olje, må du la de ligge ca. 1 minutt i kokt vann for å bløte de opp). (2) Salte og pepre kyllingen på utsiden, og stek den litt i pannen, før du setter den på 200 grader i 12 minutter.

Fylling av kyllingen

(3) Fjern skinnet på chorizopølsa, og del den i tynne skiver. Stek den i stekepanna, og legg til side. (4) Stek paprika og squash, og tilsett chorizo mot slutten av steketiden, sånn at alt er varmt. (5) Kok pastaplatene etter anvisning på pakken. De jeg brukte (barilla) hadde ingen anvisning, men fant ut at kun få minutter med koking var nok. Pass på å ha olje og salt i vannet.

Dandering av pastatårn

Dander tallerkenen ved å legge lag med kokte pastaplater med litt pesto på, og deretter grønnsaker, før et nytt lag med pastaplater blir lagt på. Legg kyllingen på toppen, gjerne med et grillspyd stukket gjennom alt. Sprinkle litt balsamicocreme rundt, og nyyyyt helgen og maten :)





Følg bloggen min med bloglovin

onsdag 11. mai 2011

Patak's Jalfrezi-kylling

Har prøvd ut en ny curry paste jeg fant i det lokale "eksotiske supermarkedet", og må si at Patak's nok en gang slår til altså. Til og med Jenny spiste en del, selv om dette var ganske sterkt. Forrige gang jeg prøvde merket var det Tikka Masala det gikk i - og det var nydelig! Det var jammen dette også. Men hvis du prøver ut, må du ikke være kresen på eksotiske lukter i hjemmet, altså - tror det luktet indisk her hjemme i 2-3 dager etterpå ;)


For en middag til to, trenger du:
2 kyllingfileter, i strimler
1 medium stor paprika, i strimler
1 løk, skjært i skiver
1 boks hakkede tomater (uten smakstilsetning)
100 ml vann
1/4 glass Patak's Jalfrezi curry paste
evt. noen champinong delt i 4
evt. frisk koriander

(1) Stek løk i pannen til den har blitt blank. (2) Rør inn Jalfrezi curry paste og tilsett kyllingfiletbitene. Fres kyllingfiletbitene litt på alle sidene. (3) Tilsett hakkede tomater, vann, paprika og evt. champinong, bland det godt, og la det putre under lokk i 20 minutter. (4) Serveres med nykokt ris og fersk koriander strødd over (som jeg dessverre ikke hadde denne gangen).





Følg bloggen min med bloglovin

lørdag 7. mai 2011

Grillpølser på ostesmørbrødet

Dette er en inmari grei måte å bli kvitt restegrillpølser på - del de opp i tynne skiver og putt de på ostesmørbrødet i stedet for skinke eller servelat.

Jeg pleier å ha smør på begge yttersidene, så et lag ketchup, deretter fulgte grillpølser i tynne skiver og ost, toppet med litt frisk basilikum. Ikke gourmetmat, akkurat, men jammen gikk det ned på høykant. Og så greit å bli kvitt den ene eller de to pølsene som man ikke fikk grillet da!





Følg bloggen min med bloglovin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails