Noen ganger er det utroolig vanskelig å finne ut hva vi skal ha til middag. Spør jeg Alex får jeg stort sett pizza som forslag, og for å være helt ærlig så er jeg litt lei pizza for tiden. Så etter å ha saumfart kokebøker og matblader hjemme - uten hell - gikk jeg inn på Trines MATblogg og fant inspirasjon - valget falt på en slags indisk kyllinggryte. I den opprinnelige oppskriften er det også gulrøtter - jeg synes imidlertid den var bedre uten.
Gryta var kjempegod, og heldigvis tok den ikke allverdens med tid å lage heller.
Til 2 porsjoner trenger du:
2 kyllingfiléter
1 løk, i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss revet ingefær
1 chili, skåret i skiver
1 paprika, skåret i strimler
1 eple, skåret i små terninger
2 vårløk, skåret i strimler
1 terning kyllingbuljong oppløst i 6 dl kokende vann
2 dl kokosmelk
1,5 ss karrikrydder
salt og hvit pepper
(1) Del kyllingen i terninger og fres det litt i pannen med litt salt og pepper i et par minutter. Legg det til side. (2) Stek løk, hvitløk, chili og ingefær i pannen til løken har blitt myk. (3) Tilsett eplebiter, paprika og karri i pannen, og la det steke i ca. 1 minutt. (4) Tilsett kyllingbuljong og la det koke opp. (5) Tilsett kokosmelk, kylling og vårløk rett før servering og la det koke opp. (6) Smak evt. til med mer salt og hvit pepper.
Serveres med kokt ris og nanbrød, gjerne litt koriander strødd over.
Follow my blog with bloglovin
Det er ikke sånn man lager det!
SvarSlettMen det ligner litt ;)