Sider

onsdag 6. april 2011

Kylling med kokosmelk og red curry

Denne retten har vært en favoritt her i huset leeeenge! Har blitt servert til gjester ved flere anledninger og blitt dratt frem i omtrent hvert eneste mammatreff jeg har hatt. Som dere kanskje skjønner så har det også vært veldig bra siden jeg alltid vender tilbake til den! Kylling i red curry. Grønnsaker etter smak. Det er også forholdsvis enkelt å tilpasse yngre ganer ved å vente med å tilsette den sterke smaken. Bruker ca.30-45 minutter på å lage det siden kuttingen tar litt tid, så det går altså an å lage det midt i uken også.


3 porsjoner
2 kyllingfileter, i terninger
1/2 paprika, i staver
1 gulrot, i staver
1/3 squash, i større terninger
1 liten løk i smale båter
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss red curry-paste
1 boks kokosmelk (400 g)
1 dl kyllingbuljong
2 ss oystersauce
3 ss fishsauce
1,5 ss sukker
Saften av 1/2 lime
Salt og pepper
Koriander

(1) Stek kyllingfiletbitene i panna, og legg de til side. (2) Stek grønnsakene, tilsett hvitløk mot slutten av steketiden. Legg grønnsakene til side. (3) Fres red curry i panna. Tilsett kokosmelk, oystersauce, fishsauce, sukker og lime, og kok opp. (4) Tilsett kylling og grønnsaker og smak til med salt og pepper.

Serveres med kokt ris og koriander strødd over (manglet koriander da bildene ble tatt).

Barnevennlig utgave
Vent med å tilsette curry-paste'n til barna har fått sine porsjoner, kok så opp gryta sammen med curry-paste'n, og rør paste'n inn til den er helt oppløst.





Følg bloggen min med bloglovin

3 kommentarer:

  1. Nam,nam.....dette var veldig godt!Tusen takk for super oppskrift:)

    SvarSlett
  2. Hei! Hvilken type red curry benytter du? Selv synes jeg St Maria sin er et greit og lett tilgjengelig alternativ.

    SvarSlett
  3. Hei anonym (3.januar)!
    Jeg bruker svært lite Santa Maria - det er lett tilgjengelig, men synes det er dyrt i forhold til hva man får igjen. Handler stort sett alle sauser og paster jeg bruker i sånne retter på utlendingbutikker. Den jeg bruker kommer fra Mae Pim og er i en rød plastbeholder. Står en del på thai på den.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥