Som nevnt tidligere har jeg et lite prosjekt gående - i april gikk jeg på sykurs, og endelig - etter bare 4 måneder - klarte jeg å fullføre kjolen min i går kveld :) Og i dag som det er 26 grader og strålende sol, har jeg fått full glede av den :)
Var veldig usikker på om jeg turte å vise den frem her, men tenkte til slutt: "skitt au, hva skal man ellers fylle slike blogger med?" ;) Så her er resultatet:
Følg bloggen min med bloglovin
Sider
▼
torsdag 28. juli 2011
mandag 25. juli 2011
Norwegian Food Illustrated (by an italian): Love beats hatred
Norwegian Food Illustrated (by an italian): Love beats hatred:
"A young survivor from the shooting at Utøya in Norway 22. July 2011 was interviewed by CNN and asked if they now wanted to fight terror more intensely. Her answer was:"
Jeg har selv ikke ord for følelsene mine i denne forferdelige tragedien.
Følg bloggen min med bloglovin
"A young survivor from the shooting at Utøya in Norway 22. July 2011 was interviewed by CNN and asked if they now wanted to fight terror more intensely. Her answer was:"
Jeg har selv ikke ord for følelsene mine i denne forferdelige tragedien.
Følg bloggen min med bloglovin
søndag 17. juli 2011
Verdens beste hvitløksbrød
...hevder hvert fall Jamie Oliver, og jeg er tilbøyelig til å være enig! I hans oppskrift bruker han pizzabunn og steker i ovnen, men siden vi skulle ha grillet pizza i går ble det hvitløksbrød på grillen i stedet. Dette hvitløksbrødet var helt nyyyydelig, så dette blir nok en gjenganger her hjemme.
Fremgangsmåte:
1) Lag pizzabunn etter vanlig fremgangsmåte. Del deigen i 4 like store deler etter den er ferdighevet. Bruk tre av delene til grillet pizza, den siste til hvitløksbrød (evt. gang opp oppskriften under sånn at du har til alle delene).
2) Lag fyllet til hvitløksbrødet:
2 fedd hvitløk
2 ss extra virgin olivenolje
fersk bladpersille
Havsalt og nykvernet pepper
2 fedd hvitløk has i en morter og knuses til mos med morteren. Rør inn olivenolje, hakket bladpersille, salt og pepper.
På grillen:
3a) Ikke ha på fyllet enda - lag en tynn pizzabunn ut av deigbiten, og grill den på den ene siden (kommer an på hvor sterk varme du har på grillen, men et par minutter burde holde). Snu deretter bunnen, og smør hvitløksfyllet utover. La det grille til bunnen er ferdigstekt - på middels varme burde det ta ca. 5 minutter. Stek det eventuelt på en jernplate for å forhindre at den blir brent under.
Serveres umiddelbart!
I stekeovnen:
3b) Lag en tynn pizzadeig, legg den på en smurt plate, smør hvitløksfyllet utover og stek hvitløkspizzaen lavt i ovnen på 250 grader i 7 minutter.
Serveres umiddelbart :)
Her er forøvrig pizzaen vi spiste - hakkede tomater som saus, og toppet med ost, bacon og paprika - nydelig (til og med frøkna momset innpå!):
Følg bloggen min med bloglovin
Fremgangsmåte:
1) Lag pizzabunn etter vanlig fremgangsmåte. Del deigen i 4 like store deler etter den er ferdighevet. Bruk tre av delene til grillet pizza, den siste til hvitløksbrød (evt. gang opp oppskriften under sånn at du har til alle delene).
2) Lag fyllet til hvitløksbrødet:
2 fedd hvitløk
2 ss extra virgin olivenolje
fersk bladpersille
Havsalt og nykvernet pepper
2 fedd hvitløk has i en morter og knuses til mos med morteren. Rør inn olivenolje, hakket bladpersille, salt og pepper.
På grillen:
3a) Ikke ha på fyllet enda - lag en tynn pizzabunn ut av deigbiten, og grill den på den ene siden (kommer an på hvor sterk varme du har på grillen, men et par minutter burde holde). Snu deretter bunnen, og smør hvitløksfyllet utover. La det grille til bunnen er ferdigstekt - på middels varme burde det ta ca. 5 minutter. Stek det eventuelt på en jernplate for å forhindre at den blir brent under.
Serveres umiddelbart!
I stekeovnen:
3b) Lag en tynn pizzadeig, legg den på en smurt plate, smør hvitløksfyllet utover og stek hvitløkspizzaen lavt i ovnen på 250 grader i 7 minutter.
Serveres umiddelbart :)
Her er forøvrig pizzaen vi spiste - hakkede tomater som saus, og toppet med ost, bacon og paprika - nydelig (til og med frøkna momset innpå!):
Følg bloggen min med bloglovin