Selv om dette var en av de mest "uinspirerte" dagene mine, endte vi opp med en knallgod middag. Blanding av masse gode smaker - og som vanlig tok det ikke all verdens med tid å lage dette heller. Rundt 30 minutter - det må være akseptabelt, selv på en hverdag.
Selv om denne retten i utgangspunktet lages med kylling, kan du fint bruke den som tilbehør til laks. Kutt ut kyllingen, og følg fremgangsmåten forøvrig. Laksen baker du i ovnen med litt salt, pepper, olivenolje og sitronsaft over. Er du ikke så nøye på det, så går det også fint an å bruke restene fra denne kylling"gryta" som tilbehør til laksemiddagen også.
Jeg bruker fusilli, for jeg synes pestoen blander seg så godt inn i skruene. Andre typer pasta går selvsagt også an.
3 store porsjoner
300 g fusilli
2 kyllingfiléter, i biter
6 skiver squash, delt i 4
1 boks cherrytomater, delt i 2
6 soltørkede tomater, delt i små terninger
150 g sjampinjong, delt i 4
1 glass pesto
Ristede pinjekjerner
(1) Kutt opp alle ingrediensene og evt. rist pinjekjernene (hvis du ikke kjøper ferdigristede). (2) Sett pastaen til koking i godt saltet vann. (3) Stek kyllingbitene i olivenolje. (4) Når kyllingfilétene er nesten ferdigstekt, etter ca. 3 minutter, tilsetter du squash og sjampinjong. La det steke sammen med kyllingfilétene i panna i 2-3 minutter. (4) Tilsett soltørkede tomater og pesto, og varm opp. (5) Når pastaen er ferdigkokt (det burde være omtrent akkurat når det andre er klart), så heller du pastaen over i stekepanna. Bland alt sammen, sånn at pestoen har kommet godt inn i pastaskruene. (6) Vend inn cherrytomater og pinjekjerner, og server umiddelbart. Gjerne med parmesan drysset over.
Nam! (Får du rester, skal du ikke se bort fra at de forsvinner fort fra kjøleskapet - selv i kald tilstand ;) )
Følg bloggen min med bloglovin
Tusen takk for oppdatering. Eg bruker ofte din blogg når eg treng middagsinspirasjon! :)
SvarSlett