Deilige, nystekte pitabrød |
Pitabrød kan fint kjevles av en 3-åring (gjerne med litt etterkjevling av voksen ;) ) |
Hjemmelaget pita (6 stk)
Ca. 5 dl hvetemel
2 dl vann
1/4 pakke tørrgjær
1 ts salt
Bland det tørre. Varm vann til ca. 65 grader og tilsett det i melblandingen. Elt godt. La den heve til dobbelt størrelse, før du deler den i 6 like store emner, og kjevler de 0,5 cm tykke. La de etterheve mens ovnen varmes. Stekes på (smurt) rist under grillen i stekeovnen på 275 grader, ca. 3 minutter på hver side. Jeg steker de på rille 2, siden de eser ganske godt opp.
Dersom du ikke spiser opp alt med en gang, kan du varme de litt i ovnen før du spiser neste gang. Tror nemlig de kan bli litt seige til dagen etterpå i en brødpose...
Grillet kylling i biter
Paprika
Cherrytomater
Agurk
Maiskorn
Ruccolasalt
Rømme
Pesto (Rød/ grønn)
... og hva du ellers måtte like ;)
3-åringen kan fint dele agurk (med hånda i god avstand fra kniven...) |
Siden dette var fyll i pitabrød, klarte vi ikke å spise opp all kyllingen til en middag. Pitabrød med fyll var godt i matpakka dagen etterpå; selveste første dagen i barnehagen!
3-åringen kan fint dra av kjøttet på den grillede kyllingen |
Flere som synes det er litt godt med hverdag igjen?
Koselig blogg du har:). Skal notere meg pitabrød til matboksen, kjekt med noe annet enn skive:).
SvarSlettTakk for det! :)
SlettStemmer det at det skal være 65 grader på vannet? Dreper ikke det gjæren? Jeg har etterhvert fått god erfaring med å bake med kald deigvæske, gjærbaksten min blir ikke lengre slagvåpen... Men hvis gradene stemmer, skal oppskriften testes :-) Funker det å bruke sammalt mel?
SvarSlettJeg pleier å bruke minst 65 grader, og så lenge jeg bruker tørrgjær og blander inn gjæren med melet før væsken tilsettes fungerer det fint. Hvis du blander gjæren rett i væsken så blir gjæren drept med denne temperaturen. Har ikke testet med sammalt hvete - prøv gjerne og gi meg tilbakemelding på hvordan det gikk!
Slett