Sider

onsdag 29. mai 2013

Kremet sellerirotsuppe med røklaks

Etter 17.mai ble det liggende røklaksrester i kjøleskapet, og det er jo litt dumt å la det ligge der og gå til spille. Resultatet ble en suppe med veldig god smak, som kan fungere ypperlig som forrett til en bedre middag. Eller en god lunsj, for den saks skyld!


3 gode porsjoner
500 g sellerirot
Vann
1 beger kyllingfond (maggi fund cups)
3 dl matfløte
1,5 ts hvitvinseddik
1/4 ts hvit pepper
1/4 ts malt muskatnøtt
1 ts soyasaus
Maldonsalt

Røklaks, delt i biter på 1 x 3-5 cm
Vårløk, delt i strimler

(1) Rensk selleriroten, del opp i terninger, og ha i en gryte. Ha på vann sånn at det dekker sellerirotterningene (2) Kok opp, ha i kyllingfonden, og la alt koke til det har blitt mørt (tar ca. 15 minutter). (3) Tilsett matfløte, og kjør alt jevnt med stavmikser. (4) Varm opp, smak til med hvitvinseddik, soyasaus, hvit pepper, muskatnøtt og salt. (5) La hver enkelt forsyne seg med røklaks og vårløk etter de har tatt suppe i skålene sine.

Serveres med godt brød og jomfruolje/balsamico-blanding (jeg har fått en flaske med trøffelbalsamicoeddik, og det var helt nydelig til!)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥