Sider

tirsdag 7. mai 2013

Rød pesto

Rød pesto er overraskende enkelt å lage. Ekstra bonus er at det består av ting som man kan ha liggende en stund i kjøleskapet/ i kjøkkenskapet sånn at hvis du har skikkelig lyst på en kveld - så er det faktisk mulig å lage.

Jeg hadde med dette til en grillkveld vi var på (etter forespørsel om å ha med "småretter") - det er supergodt å ha til rundstykkene som forrett/snacks. Eller som dipp til grillmaten. Et annet tips: prøv det med flatbrød (av den gode typen - jeg foretrekker mammas hjemmebakte). Eller som marinade til kyllingen!

Det tar mindre enn 5 minutter å lage dette dersom du har en foodprocessor. Det er også mulig å bruke stavmikser eller blender - da må du bare raspe parmesanen for hånd ;)


Rød pesto
1 glass soltørkede tomater i olje (200 g totalt inkl. olje)
1 fedd hvitløk
1/2 dl finrevet parmesan
1/2 dl ristede pinjekjerner

(1) Bruk foodprocessoren og finriv parmesanosten. La det bli i bollen. (2) Rist pinjekjernene i en stekepanne til de blir gyldne. (3) Bytt til kniv i foodprocessoren. Tilsett de ristede pinjekjernene, hvitløksfeddet, glasset med de soltørkede tomatene og oljen, og kjør alt til en jevn masse.

Voilà!

Jeg er forresten usikker på hvor lenge dette holder seg i kjøleskapet, men 3-4 dager burde være helt uproblematisk.

2 kommentarer:

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥