Sider

tirsdag 28. desember 2021

Ribberester med asiatisk vri

Denne retten MÅ jeg huske til neste år! 
Ribbe er vel og godt det, men foretrekker nesten denne restevarianten ;) Spesielt etter flere dager med heavy norsk julemat! 




Holder til ca 3-4 porsjoner.

Surr følgende i matolje:

1 finhakket hvitløksfedd
1/2 finhakket chili (eller mer, hvis du vil ha spicy)
1 ss finhakket ingefær

Tilsett deretter:
2 dl kecap manis (sweet soy sauce)
1 ss fish sauce
1 ss soyasaus
0,5-1 dl vann
2-3 ss flytende honning
3 stjerneanis
1 kanelstang
1 ts kardemomme
Salt
Saften fra 1 limebåt (skvis over)

La det koke opp.

Tilsett 2-3 ribbestykker (rester fra julemiddagen) per person. La det småkoke i 30 min.

Tilbehør:
Risnudler
Salat: hjertesalat, mango, avokado, vårløk, agurk. Skvis lime over.