Ribbe er vel og godt det, men foretrekker nesten denne restevarianten ;) Spesielt etter flere dager med heavy norsk julemat!
Holder til ca 3-4 porsjoner.
Surr følgende i matolje:
1 finhakket hvitløksfedd
1/2 finhakket chili (eller mer, hvis du vil ha spicy)
1 ss finhakket ingefær
Tilsett deretter:
2 dl kecap manis (sweet soy sauce)
1 ss fish sauce
1 ss soyasaus
0,5-1 dl vann
2-3 ss flytende honning
3 stjerneanis
1 kanelstang
1 ts kardemomme
Salt
Saften fra 1 limebåt (skvis over)
La det koke opp.
Tilsett 2-3 ribbestykker (rester fra julemiddagen) per person. La det småkoke i 30 min.
Tilbehør:
Risnudler
Salat: hjertesalat, mango, avokado, vårløk, agurk. Skvis lime over.