mandag 28. januar 2013

Ukemeny uke 5/2013

I går kveld hadde jeg self-pampering med badekar, boklesing og stearinlys, etter en dag ute i snøføyka! Skikkelig deilig! Og absolutt ingen tanker rundt menyen for den kommende uka ;) MEN i dag er jeg tilbake på bedre tanker, så her kommer denne ukas meny:

Mandag: Grove pannekaker
Tirsdag: Fiskeboller i rosa saus (uten reker denne gangen), med kokte poteter og asparges (Nå går siste porsjonen av hjemmelagde fiskeboller; neste gang jeg lager skal de bli så mye bedre at oppskriften kan deles)
Onsdag: "Pizza" (Jeg er bortreist på seminar med jobben, så tipper "musene danser på bordet" ;) )
Torsdag: Hjemmelagde kjøttkaker med kokte poteter og grønnsaker
Fredag: Tacoaften
Lørdag:  Scampi i red curry
Søndag: Restedag

Har du ikke laget rosa saus til fiskepuddingen eller fiskebollene før, er det på høy tide! Denne middagen forspiste jeg meg på sist ;)


Søndagene blir ofte restedag her i huset, noe som kan virke litt merkelig når man i utgangspunktet har all verdens tid til rådighet for middagslaging. Saken er bare det at søndagene er late, det er tid for familiekos, aking i akebakken når det er snø, legobygging, tegning, boklesing... Og vips burde jeg ha begynt på middagen for lenge siden! Og ikke minst er det fint å få tømt fryseren litt også ;)

God uke!

søndag 20. januar 2013

Ukemeny uke 4/2013

For en fantastisk vinterdag! -4 grader, sol, fornøyd frøken som tester ut skiene sine, fornøyd lillebror som har fått huske på huskene i barnehagen og akt på babyakebrettet, middag hos gode venner... Skikkelig godfølelse! Tilbake i delvis permisjon har også gitt nye muligheter for trilleturer, og det setter jeg utrolig pris på. Er ikke så ofte man får godt lange deilige gåturer på dagtid når man jobber 100%...Sunt for kroppen er det også ;)

Denne uka har jeg planer om å prøve meg på å lage nordens beste kjøttsaus (Heinz-utfordring), så det står på mandagsmenyen. Fikk en pakke med noen varer levert på døra, og må innrømme at jeg synes sånne utfordringer er gøye! Førstepremien er en tur for to til Bologna - jatakk!

Denne ukas meny blir dermed:
Mandag: Spaghetti med (nordens beste?) kjøttsaus (oppskrift kommer!)
Tirsdag: Fiskegrateng med grønt lokk
Onsdag: Kalkunmiddag (rester fra nyttårsmiddagen)
Torsdag: Kebab av lammekjøtt med pastasalat (pastaskruer, pesto, cherrytomater, pinjekjerner, ruccola)
Fredag: Andebrystfilét med fløtegratinerte poteter, sellerirotpuré og appelsinsaus
Lørdag: Hjemmelagde hamburgere med tilbehør
Søndag: Grilling av pølser i akebakken (hvis været holder)

Vil du være med på Nordens-beste-kjøttsaus-utfordring?

mandag 14. januar 2013

Kakebordet fra 1-årsdagen

Som lovet - her kommer bilder fra kakebordet på 1-årsdagen. Lillemann fikk smake grise med bløtkaka og kost seg med et par biter bolle, stor stas - haha.

Bløtkaka
Bløtkaka var fylt med først et lag jordbærsyltetøy og vaniljekrem, deretter jordbærsyltetøy og pisket krem iblandet frosne bringebær (de tinte i løpet av natta), og toppet med marshmallowfondant. Bilen, toget og flyet er laget med pepperkakeformer fra TGR. Borden rundt kaka er laget med egen form fra cacas (du ser den også i bruk på kaka jeg lagde til navnefesten hans).


Man får kjøpt egne former for å lage bord rundt kaka hos Cacas.

Bamsekaken
Sjokoladekaka har vært en gjenganger på hver eneste barnebursdag, og nå begynner jeg å få skikkelig dreisen på pyntinga, om jeg må få si det selv ;) Guttebamsen måtte få slips, så skjærte ut slipsform på kaka før jeg begynte med "duttene". Begynn med alle småtingene i midten, og fyll deretter på med sjokoladekrem! For veldig grundig gjennomgang av hvordan man lager bamsekake kan du ta en titt på dette innlegget.


Rosinboller
Som siste slag kom bollene - siden man har bursdag bare en gang i året syntes jeg at Jakob fortjente en kake som han sikkert kom til å sette pris på (og det gjorde han - deilig å grise med!). Oppskriften er hentet fra Schakenda, og du finner den her. Tips til rosinboller: legg rosinene i varmt vann i en halvtime før du har de i bolledeigen (jeg bruker 200 g rosiner til oppskriften jeg har lenket til), sil av vannet og strø mel over, og bland det inn i deigen for hånd (sånn at det ikke blir most inn i deigen). Rosinene has altså i etter bolledeigen er ferdig eltet. Resultatet blir supersaftige rosiner (i luftige og deilige boller!).


Et lite tilbakeblikk :)
Må forresten vise dere kakebordet fra da Jenny fylte 1 år - det tok litt av i mengder, for å si det sånn! Haha :D


søndag 13. januar 2013

Ukemeny uke 3/2013

Etter forberedelser store deler av helgen har vi fått feiret 1-åringen til gangs i dag (utrolig hvor mye tid man kan bruke på kakepynting hvis man bare går inn for det). Lillemann fikk smake både bløtkake og bolle ("merkelig" nok falt alt i smak ;) ), fikk utrolig fine gaver av utrolig fine gjester, og nå ligger både han og storesøster utslåtte i hver sin seng etter en begivenhetsrik dag. Bilder fra kakene kommer senere i uka!

Fra i morgen av er jeg tilbake delvis i permisjon igjen - det er nemlig ulempen med å få barn i januar. Ingen barnehageplass i sikte på mange måneder, så her må vi dele på arbeidstiden som er tilgjengelig. Får jo mer tid hjemme med lillemann, så må nesten bare prøve å fokusere på det positive ved det. For å holde det stramme budsjettet må vi nesten være ekstra flinke til å holde på ukemenyene ;)

Mandag: Pestomarinert laks/ kylling i tortilla
Tirsdag: Kyllinggryte med hvitvin, oliven og chorizo
Onsdag: Hjemmelaget tomatsuppe med kokt egg og brødskiver
Torsdag: Spaghetti alá carbonara med chorizo
Fredag: Asiatisk nudelsuppe med biffstrimler
Lørdag:
Hjemmelaget lasagne
Søndag:  Rester

Asiatisk nudelsuppe med biffstrimler på fredagsmenyen

tirsdag 8. januar 2013

1-åring

For akkurat på denne tiden hadde jeg det VELDIG vondt, men premien lå rett rundt hjørnet. Nå er lillemann blitt 1 år - den blideste og godeste gutten man kan tenke seg. Storesøster kom inn og vekket meg kl 05:30 i dag morges for å spørre om det ikke var på tide å vekke lillebror med kake og bursdagssang. Det var det IKKE, for å si det sånn. Men i underkant av en time etterpå stilte vi opp, og lillemann var VELDIG fornøyd med både å få rive papir - og etter hvert spise kake :)

Supersaftig sjokoladekake med 1 lys på etter frokostgrøten i dag morges
Nå skal jeg feire 1 år som 2-barnsmamma med litt velfortjent egentid på trening ;) God tirsdag!

mandag 7. januar 2013

Stuffet helstekt kalkun

Litt på etterskudd, men må jo nesten ha oppskriften her til neste nyttårsfeiring ;) I år feiret vi med gode venner, fordelte matlagingen litt utover, og koste oss veldig! Selv stod jeg for kalkun og waldorfsalat - ikke vanskelig å lage noen av delene, men som nybegynner tok det litt tid.

I utgangspunktet skulle vi være 8 voksne og 7 barn, og jeg beregnet en kalkun på drøye 6 kg til oss. Dette viser seg å være rikelig! Jeg hadde aldri laget kalkun før, men venninna mi Camilla lovte meg at denne varianten var en sikker vinner og geleidet meg igjennom det ;) Har også fått lov å dele oppskriften med dere - denne kalkunen er nemlig LAAANGT fra tørr, og jeg trengte ikke å stå og helle sjy over den hvert 10.minutt for å passe på at den holdt seg saftig heller. Trikset er en veldig deilig stuffing - og stekepose!


Supersaftig stuffet kalkun
1 kalkun, tint
1 ekstra stor stekepose (5-10 kg)
800 g medisterfarse (ferdigkjøpt, eller lag selv)
300 g sjampinjong
200 g bacon
200 g smør, romtemperert
Salt og pepper

(1) Tin kalkunen (beregn 2-3 dager tining i kjøleskap). (2) Ta ut posene som ligger inni kalkunen, og kast de. (3) Skyll kalkunen godt både inni og utenpå med kaldt vann. (4) Stek sjampinjong og bacon, og bland det med den rå medisterfarsen. (5) Fyll kalkunen så godt du klarer med medisterfarsefyllet. Får du noe til overs, kan du steke det i stekepanna og servere ved siden av. (6) Smør inn hele kalkunen med smør. Gni inn salt og pepper. (7) Bind beina sammen foran åpningen og inntil kroppen. (8) Putt kalkunen inni stekeposen, putt i steketermometeret (alternativt kan du bruke proppen som følger med kalkunen), og lokk posen. (9) La kalkunen steke i fred på 170 grader til den når kjernetemperatur på 64 grader (evt. til proppen spretter ut). (10) Ta kalkunen ut av ovnen, og la den hvile i 30 minutter før servering. (11) Mens kalkunen hviler kan du lage sausen (jeg fikk over 1 liter kraft i stekeposen) - se oppskriften nedenfor. (12) Stek kalkunen i 5 minutter før servering på 220 grader.

Serveres med kokte mandelpoteter, fløtesaus og waldorfsalat.

Superenkel fort-gjort fløtesaus
1 pose ferdig fløtesaus
2 pakker kremfløte
All kraften fra kalkunen
1 ts sukker
2-3 ts soyasaus
Litt sitronsaft
Sukkerkulør

(1) Bland posen med fløtesaus med kraft og fløte, kok opp. (2) La det koke i 5 minutter. Smak til med sukker, soyasaus og sitronsaft. Tilsett sukkerkulør til du har fått ønsket farge på sausen.

Fikk dessverre ikke tatt bilde av forretten (da svimet jeg litt rundt som vertinne/kokke) - en nydelig forrett med kongekrabbe/salat/vinaigrette! Innen desserten kom på bordet hadde jeg heldigvis kontroll igjen ;) Bare SE på denne nydelige fruktsalaten (jordbær, granateple, lichi, dragefrukt, blåbær, honningmelon...)! Den ble servert med nydelig kokosis fra Kulinaris - kan absolutt anbefales!


...og her er nyttårsbordet før maten kom frem:


Håper dere alle hadde en fantastisk feiring! Her blir det garantert kalkun igjen :)


søndag 6. januar 2013

Ukemeny uke 2/2013

Årets nyttårsforsett har ingenting med ukemenyer å gjøre. Faktisk akkurat som Jorid med bloggen Noe På Hjertet skriver - mitt løftet for året er å være mer bevisst på tiden jeg bruker foran skjermen, og rett og slett være mer offline. Selv om "man bare" skal sjekke noe, så stjeler det fort tiden vekk fra absolutt tilstedeværelse, og det fortjener de jeg bor med (særlig de to små).

Men noe jeg begynte med i fjor høst, som jeg absolutt har planer å fortsette med, er ukemenyer! Nå har det ikke vært aktuelt gjennom julen, men nå er vi fullt og helt tilbake til hverdagslivet. Og da er planlegging alfa omega for å få hverdagene litt lettere til å gå opp.

Ukas viktigste happening er at lillemann passerer 1 år (!!!). Det feires med fiskekaker - må jo ha en middag som passer jubilanten ;)

Årets første ukemeny:
Mandag: Blomkålssuppe
Tirsdag: Fiskekaker
Onsdag: Kyllingwok
Torsdag: Restemiddag
Fredag: Taco
Lørdag: Biff stroganoff
Søndag: Pizza med kjøttboller, bacon og paprika

1-åringen skal feires med fiskekaker på bursdagen sin.

Ha en herlig uke!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails