torsdag 29. mars 2012

Hjemmelaget indisk chicken curry

Som jeg nevnte i går, har jeg fått en stor pakke med krydder fra Krydderia. I ekstase over alt det gøye, måtte jeg prøve ut en av rettene deres umiddelbart. Jeg brukte hot chilipulver og hot karripulver - og det ble hot nok, for å si det sånn! Dette går faktisk relativt raskt å lage (kanskje 45 minutter, siden det skal koke i 30 minutter) - det som tar lengst tid er å måle opp mengden av de ulike krydderne. Oppskriften kommer her:



Chicken curry for 2 voksne (kan bli til flere ved å øke antall kyllingfiléter og grønnsaker)
2 kyllingfiléter
1 gulrot, i strimler
1 paprika, i strimler
100 g sjampinjong, delt i fire
1 løk, i båter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts malt spisskummen
2 ss olje
1,5 ts ingefærpulver
1,5 ss korianderpulver (tror fersk koriander er vel så godt)
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karripulver
1,5 ts salt
2 krm sort pepper
3 ss mango chutney
2 dl yoghurt naturell

(1) Del kyllingfilétene og grønnsakene i biter. (2) Stek løk og hvitløk litt sammen med krydderne i oljen, til løken har blitt myk. (3) Tilsett kyllingen og vend den i oljen. (4) Tilsett salt, pepper, mango chutney og yoghurt naturell. (5) La det koke på svak varme i 20 minutter, før du tilsetter grønnsakene og lar det koke i 10 minutter til. Samtidig koker du risen, gjerne med 1 ts gurkemeie sånn at den får fin farge.

Serveres gjerne med litt frisk koriander strødd over, mango chutney på tallerkenen og naan ved siden av.



Følg bloggen min med bloglovin

onsdag 28. mars 2012

Krydder på nettet

Krydderia.no er en (relativt) nyoppstartet nettbutikk med eksotiske krydder som er vanlig å bruke i retter fra India, Thailand og andre eksotiske land. På Grønland i Oslo er tilgangen på sånne krydder ganske bra, men det finnes mange andre steder i landet det er litt dårligere tilgang på slike gode "råvarer". Da kan jo Krydderia være et godt alternativ :-) I tillegg får du varene levert med posten rett på døra, ikke verst (koster bare 45 kr i frakt også).



Jeg har fått en eske i posten med produkter å teste ut. Mye av det er kjente merker (hvert fall hvis du pleier å handle i butikker med eksotiske varer), men det var ett og annet jeg ikke har lagt merke til der før også. Fikk bl.a. en pose med kanelstenger som jeg ble veldig imponert over - dette er ekte vare (stengene var svære):


Foreløpig har de bare de mest etterspurte krydderne i nettbutikken sin, men tar fortløpende oppdateringer når de får forespørsler.

I dag brukte jeg en del av krydderne til en skikkelig god (og HOT) indisk chicken curry - oppskriften er hentet fra krydderias oppskriftshefte. De har flere oppskrifter på nettsiden sin, sjekk ut her. Deler den med dere i morgen! Kommer også å dele ut litt snacks fra pakken jeg fikk også i en give-away, så følg med!

P.S. Du finner Krydderia på facebook her.



Følg bloggen min med bloglovin

søndag 25. mars 2012

Vinnerne av tursekk fra Nesquik og Wilfa vaffeljern

Vinnerne av tursekken fra Nesquik og Wilfa vaffeljern er trukket!

De heldige vinnerne er...

... av tursekken fra Nesquik:

Monika Taarneby

og av vaffeljernet fra Wilfa:

Fru Andersen!

Gratulerer så masse til de heldige vinnerne! Veldig hyggelig at SÅ mange hadde lyst til å delta, og at det har dukket opp flere følgere av bloggen! Dere settes veldig pris på :-)



Følg bloggen min med bloglovin

Eplevafler

I dag er det den store vaffeldagen, og den feires selvsagt med å spise vafler! Været er nyyydelig ute, så jeg skal skynde meg å få ned oppskriften her, før vi stikker ut og koser oss i sola! Denne oppskriften fant jeg i oppskriftsheftet som følger med Wilfa vaffeljernet - du finner også andre vaffeloppskrifter på wilfa.no.


Eplevafler
150 g margarin, smeltes
200 g sukker
1/2 ts salt
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 knivsodd malt nellik
2 revne epler
1 egg, pisket
melk (ca. 5 dl)

Bland alle ingrediensene minus epler og melk. Ha deretter i litt melk, sånn at du har en veldig tykk røre. Rør inn de revne eplene, før du tilsetter det piskede egget samt melk til du har en passelig røre. La det stå og svelle i 20-30 minutter.

Disse vaflene er skikkelig søte (faktisk så søte at jeg tror du kan halvere sukkermengden uten at det gjør noe), men er faktisk ganske gode med et melisdryss over. Bringebærsyltetøy funker fint det også. Men dagens absolutte hit er den opprinnelige søte oppskriften - med vaniljeis på. Den ultimate desserten!

I kveld trekker jeg vinneren av et vaffeljern fra Wilfa, så har du ikke noe (godt) vaffeljern, anbefaler jeg deg å bruke linken til høyre øverst på siden min!

Ha en strålende vaffeldag!



Følg bloggen min med bloglovin

lørdag 24. mars 2012

Siste sjanse i trekningene!

I morgen kveld trekker jeg vinnerne av vaffeljernet fra Wilfa og tursekken med hytte-/turprodukter!


Meld deg på trekningen av vaffeljernet her og trekningen av tursekken med Nestléprodukter her!



Følg bloggen min med bloglovin

mandag 19. mars 2012

Give-Away: Vinn en tursekk med hytte-/turprodukter

Det er jo snart påske, og i den forbindelse deler jeg ut en sekk med hytte-/turprodukter fra Nesquik! Visste du forresten at Nesquik har kommet i ny (og forbedret?) smak? Jeg har fått en vareprøve i posten - og den falt absolutt i smak :)

Tilbake til konkurransen - her er reglene:
  • Kommentar under dette innlegget: 1 lodd
  • Bli følger av bloggen min (enten via bloglovin' eller med google kontaktnettverk - bruk linken på høyre side): 1 lodd
  • Del konkurransen på bloggen din (sidebar er ok) eller via facebook - bruk bildet over: 1 lodd
Til sammen kan du altså få tre lodd. Husk å skriv hvor mange lodd du tar!
 
Har du ikke egen blogg, så må du huske å legge igjen e-post-adresse. Trekningen blir 25.mars (samme dag som trekning av vaffeljernet fra Wilfa)!



Følg bloggen min med bloglovin

tirsdag 13. mars 2012

Laks i fløtesaus med tagliatelle og asparges

Først av alt: så hyggelig at så mange vil være med i give-away'en min, og velkommen til alle nye følgere! Det er så koselig å se at det er mange som stikker innom og hyggelig når dere legger igjen kommentarer! Trekningen av vaffeljernet er 25.mars, så det er fortsatt muligheter for å melde seg på. Det er også en ny give-away rett rundt hjørnet, så følg med ;-)

I dag har vi hatt ei febersyk lita frøken her hjemme, og bestemor har vært her og underholdt frøkna. Alex var bortreist, så jeg utnyttet muligheten for å ha et fiskemåltid. I går fikk jeg en stor pakke med soyamelk-produkter (Alpro) på døra for å teste ut, og i dag prøvde jeg matfløten. Virkelig perfekt, altså - Jakob får nemlig vondt i magen når jeg får i meg meieriprodukter. Smaken ble veldig god i sausen - kan absolutt anbefale den!

Ikke minst kan jeg absolutt anbefale denne middagen - den er gjort på under 30 minutter, og er knallgod!


2 porsjoner
3 laksefiléter á 125 g
1 boks soya matfløte (Alpro)/ vanlig matfløte
2 dl fiskebuljong
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 - 1 ss sitronsaft
2 ss hvitvin (valgfritt, men bør kanskje bruke mer sitronsaft hvis du dropper vinen)
2 ss hakket bladpersille
1 ts soyasaus
Salt og pepper

5 bunter tagliatelle
1/2 pakke aspargestopper

Fiskefilétene
(1) Fres hvitløken litt i stekepanna i litt smør. (2) Tilsett matfløte og fiskebuljong, og kok opp. (3) Smak til med sitronsaft, soyasaus og hvitvin (3) Tilsett laksefilétene, og la det syde under lokk i ca. 10 minutter. Hell gjerne litt saus over filetene under veis. (4) Smak til med salt og pepper.

Tilbehøret
(1) Sett vannet til tagliatellen til koking i det du starter med middagen, og følg anvisningen på pakken. (2) Aspargestoppene kokes helt på slutten før fisken er ferdig - det holder med 1 minutt koking.

Anrett på tallerknene: legg på pastaen, hell saus over, og legg laksefilétene og aspargestoppene på toppen.



Følg bloggen min med bloglovin

søndag 11. mars 2012

Tapaskveld med familien

I helgen har søsteren min vært på besøk sammen med datteren sin. Niesen min er glutenallergiker og laktoseintolerant, og det kan innimellom sette kreativiteten på prøve når man skal lage middag. Hvert fall når man har spist kylling og ris til middag i et par dager allerede ;-) Men - jeg kom på noe lurt - tapas er nemlig ganske allergivennlig - det er jo bare brødet som trengs å være spesialtilpasset, ellers er det bare å plukke som det passer en! I tillegg kan det å lage tapas faktisk være ganske så enkelt i forhold til mange middager. Og så deilig kosemat da!

Menyen ble bestående av:
- Kyllingspyd
- Bacondadler
- Sweet chili-marinerte scampi
- Guacamole
- Hjemmelaget aïoli
- Serranoskinke
- St. Agur-ost (blåmuggost) med tilhørende marmelader (jeg kjøper marmelader som du finner i ostedisken)
- Godt brød (kjøpte et mørkt et på smart club med nøtter og rosiner i)

Oppskriften er tilpasset 3 voksne og 2 barn:

Tapasrettene (minus bacondadlene som jeg tydeligvis ikke klarte å få bilde av). Sa jeg at jeg savner speilrefleksen min?

Kyllingspyd
3 kyllingfiléter
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss paprikapulver
1 ts salt
1/2 ts chilipulver
3 ss solsikkeolje
Grillpinner

Skjær kyllingfilétene i avlange tykke strimler. Legg de i en brødpose med hvitløk, krydder og olje, og la det marinere en god stund. Jeg hadde ca. 30 minutter tilrådighet - det funket det også! Del grillpinnene i to, og tre kyllingbitene innpå. Stekes i stekepanna - tar max 5 minutter totalt med stekingen.

Bacondadler
1 pakke bacon i skiver
16 dadler
16 tannstikkere uten smak

Del baconskivene på midten. Del dadlene halvveis og plukk ut steinen. Surr bacon rundt dadlene, og stikk en tannstikke gjennom sånn at baconet holdes på plass. Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca. 15 minutter (kan også stekes i stekepanna)

Sweet chili-marinerte scampi
Rå scampi
Sweet chili-saus

Legg scampiene i sweet chili-saus så god tid i forkant som du har til rådighet, ferdig i ildfast form. Stekes i stekeovnen sammen med bacondadlene til scampiene har blitt røde. (Jeg brukte ferdige scampi og puttet i sausen, men det ble ikke så bra. Scampiene bør jo strengt tatt ikke stekes lenger for å ikke bli seie, og da ble de ikke varme nok - litt kjipt!)

Guacamole
2 avokado
1 hvitløksfedd, presset
1/2 lime
Salt og pepper

Mos to modne avokado. Rør inn hvitløksfedd og saften fra 1/2 lime. Smak til med salt og pepper. (Denne finnes det utallige variasjoner av - gjerne med koriander og tomater i - jeg gjorde det imidlertid veldig enkelt denne gangen. Ble supergodt det også!)

Guacamolen er også godt pålegg å ha på brødskiva morgenen etterpå - kanskje med rester av serranoskinka hvis du fortsatt har?



Følg bloggen min med bloglovin

P.S. Ikke glem å melde deg på give-away'en min. Jeg gir bort et vaffeljern på vaffeldagen (25.mars)!

torsdag 8. mars 2012

Kyllinggryte med hvitvin, oliven og chorizo

Har testet ut mer fra familiekokeboka, og som forrige rett jeg prøvde tok denne litt tid før var ferdig, men bestod av få operasjoner. Så ganske lite energikrevende å lage, egentlig! Perfekt for en som er hjemme i permisjon og har en liten å passe på samtidig med matlagning ;)

Frøkna ville absolutt ikke ha middagen (spiste dog litt kylling etter hvert), så hun fikk fiskerester fra i går. Da hadde vi lekekompis med mamma på middags- og badekarbesøk, veldig koselig! Serverte pestomarinert laks i tortilla - nye fiskefavoritten her i huset!

Tilbake til dagens middag: både Alex og jeg var VELDIG fornøyde, så dette kommer nok på menyen igjen! Og det er bra, for da kan jeg få nye bilder til dette innlegget her - glemte nemlig kameraet på hytta i helga. Mobilkameraet gir ikke akkurat like bra bilder som speilrefleks'en, for å si det sånn...

Utstyrstips: til denne retten har jeg veldig glede av traktørpannen som jeg kan ta av håndtaket på (jeg har en fra Woll som du får kjøpt bl.a. på Jernia). Alternativt kan du ha alt over i en ildfast form når det skal inn i ovnen.



Til 2 voksne og 1 barn brukte jeg (ikke helt likt som i opprinnelig oppskrift):
5 kyllinglår, delt ved leddet
200 g fersk chorizopølse, i biter
4 fedd hvitløk, grovhakket
1 ss malt spisskummen
1 fennikel, i små båter
1 boks hermetiserte tomater med basilikum og oregano
2 dl hvitvin (brukte en pose med hvitvin), evt. kyllingkraft
1/2 sitron
1 neve sorte oliven
Salt og pepper

(1) Del kyllinglårene i leddet. Salte og pepre de, før du bruner de raskt i pannen. Legg de til side. (2) Fres chorizo, hvitløk og fennikel raskt i panna. (3) Tilsett hermetiserte tomater og hvitvin. Kok opp. (4) Skru av varmen av panna. Ha oppi kyllingbitene med skinnsiden opp. Sett stekepanna i stekeovnen på 200 grader på varmluft i 30 minutter. (5) Ta deretter ut panna av ovnen, og skvis sitronsaften ut av 1/2 sitron over og tilsett olivenene. La det steke i ovnen i 10 minutter til.

Strø gjerne litt ferske urter over ved servering, som persille/salvie/timian. Serveres med kokt ris.



P.S. Meld deg gjerne på give-away'en min

Følg bloggen min med bloglovin

tirsdag 6. mars 2012

Give-away: bli beredt til vaffeldagen :-)

Vaffeldagen er 25.mars - altså ikke lenge til! Det er 3.året på rad vaffeldagen markeres. Den er importert fra Sverige, og innført av vaffeljernprodusenten Wilfa i Norge.

Om vafler og sånt:
I middelalderen ble ”Vår frues dag” feiret 25. mars som den dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om Jesusbarnet. I Sverige og Norge ble dagen markert ved å lage og spise kaker. Etter hvert er feiringen av ”vår frue” blitt vaffeldagen. Den markerer også avslutning på vinteren og begynnelsen på våren.
Helt siden grekerne
Vafler har sin opprinnelse helt tilbake til gamle Hellas. Vaflene hadde da et annet utseende enn i dag. Grekerne laget flate kaker mellom to varme metallplater med håndtak i tre. I middelalderen ble vaflene stekt i firkantede jern over åpen ild. På 1800- tallet kom ”hjertevaffel” slik vi kjenner den idag. Vaffeljernet ble oppfunnet av Cornelius Swarthout og patentert i 1869. 

I forbindelse med vaffeldagen har jeg fått lov til å dele ut et Wilfa vaffeljern! Har tidligere skrytt hemningsløst av det jernet, så det er jo litt moro at jeg kan dele ut akkurat det til en av dere :) Det er faktisk testvinneren hos Klikk.no!

 

Konkurranseregler:
Meld deg på ved å skrive kommentar til dette innlegget. Jeg blir veldig glad hvis du har lyst til å bli fast følger av bloggen min, men du får altså ikke noe ekstra lodd for det. Husk mail-adresse hvis du ikke har egen blogg. Trekningen blir på vaffeldagen!



Følg bloggen min med bloglovin

torsdag 1. mars 2012

Tips til vin i maten

Irriterer du deg over oppskrifter med vin i? Hvitvin eller rødvin? Det er jo ikke alltid man har en vinslant stående, og det er ikke alltid man har like lyst til å åpne en flaske med vin bare fordi man trenger litt i maten... Har et tips til deg - på polet selger de porsjonspakker med vin. Eksempelvis denne - med skrukork (!!!):


Den finner du i rød utgave også! Begge koster drøye 30 kr, så det er jo ikke all verdens :)

Sånn forøvrig så går det an å fryse ned vin i isbitposer også - hvis du skulle ha noe til overs en gang, mener jeg ;-)

Lurt, ikke sant?



Følg bloggen min med bloglovin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails