torsdag 14. mai 2015

Grillet asiatisk svinefilét med mangosaus

Kan nesten ikke tro at det er over et år siden forrige post! Tror jeg rett og slett har vært litt lei av å prøve nye ting, skrive det ned, ta bilder osv. Lover ikke at jeg er helt tilbake, men synes dette var en rett jeg hadde lyst til å huske til senere! Blir nok en av grillfavorittene i sommer, men innen neste sommer kommer har det sikkert gått i glemmeboken ;) Og det som er så fint med grillmat som dette, er at maten er ferdig på under 30 minutter - perfekt for hverdager eller helgedager når du har lyst til å bruke tiden på helt andre ting enn å stå fast på kjøkkenet...

Ingredienser
Svinefilét (600 g er nok til 2 voksne og 2 barn)
Flying culinary circus asiatisk five spice glaze (fås kjøpt på Meny)
Salat vendt i vinaigrette
Grillet mais med smør
Basmatiris
Mangosaus (se lenger ned)


 (1) Sett risen til koking. (2) Skjær bort træler på svinefiléten. Smør den inn i flying culinary circus asiatisk five spice glaze. (3) Putt i steketermometer, og putt den på grillen. Start med høy varme, og sett ned under veis (ja, jeg bruker gassgrill). Den er ferdig på ca. 15-20 minutter, når den har kjernetemperatur på ca. 60 grader. (4) Start grillingen av maiskolbene, og legg de ev til side dersom de er ferdige før svinefiléten. (5) Lag mangosausen (se oppskrift under, tar 5 minutter). (6) Lag vinaigrette, og vend inn  i salaten (jeg er veldig glad i baby leaf-blandingen).

Annet tilbehør som er godt til: grillet vårløk (putt det på grillen i et par minutter, og vips er et klart!), mango- og avokadosalsa. Svinefiléten kan byttes ut med kylling eller laks.

Mangosaus
2 dl matfløte
3 ss mangochutney
1 ts hvitvinseddik
Noen dråper sitronsaft
1-2 ts kyllingfond
1 ts soyasaus
1,5 dl vann
1 ts salt
Hvit pepper

(1) Varm opp matfløte og mangochutney. (2) Tilsett vann og kyllingfond. Kok opp. (3) Kjør sausen jevn med stavmikser. (3) Varm opp igjen, og smak til med hvitvinseddik, sitronsaft, soyasaus, salt og pepper.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails