lørdag 31. juli 2010

Nydelig indisk mat i Arendal

Da vi overnattet på Hove camping tok vi turen inn til Arendal på ettermiddagen for å finne et sted å spise. Vi kom over en utrolig sjarmerende restaurant som het Poppe Restaurant & Bar. Veldig riktig indisk pyntet, med indiske magasiner på bladhylle på toalettet, flotte lykter hengende ute og indiske bilder i inngangspartiet. Men det viktigste var selvsagt maten, og den var rett og slett nydelig! Jeg prøvde meg på kokkens anbefaling, som var en eller annen scampi-rett, mens Alex gikk for et eller annet med lam i. Man kunne velge styrke 2 til 6. Vi valgte 3, som var middels, og det holdt godt og lenge for vår del. Burde være mulig for skikkelig tøffinger å få sterk nok mat her også. I tillegg var servicen bra. Alt i alt - vel verdt pengene :o)


(og NEI - jeg ble ikke sponset for å skrive dette innlegget ;o) )



Edit: Eller var det Taste of India restauranten het? Denne avisartikkelen kan tyde på det...
Edit 2: Etter videre research fant jeg ut at den heter Flavours of India, mens Taste of India er restauranteierens ferdigmatkonsept. Må prøves ut ved senere anledning :) Har også funnet ut at hun også har restauranter i Oslo og Kristiansand.

fredag 30. juli 2010

Hjemmelaget jordbærsyltetøy

Jordbærsesongen ser faktisk ut til å gå mot slutten :( En del steder vi så etter jordbær hadde de faktisk ikke lenger. Men fikk tak i da jeg tok turen på det rette stedet, og nå er syltetøyet (egentlig frysetøyet, siden jeg bare rører og fryser det) i boks for vinteren.



Pleier å kutte av stilkene med kniv (så sparer både tid og negler)...


Oppskrift
1 kg renskede jordbær
250 - 300 g sukker (smak til)
1/2 pakke Jam frysetøy (gjør at syltetøyet stivner litt mer. Selges bl.a. på Kiwi.)

Ha renskede bær i en bolle sammen med sukker. Bruk en kniv og skjær gjennom jordbærene til de har passelig størrelse. Rør inn 1/2 pakke jam frysetøy.


Ha de over i beger...


Husk å holde av noen bær for å ha som "isbiter" i champagneglass eller til smoothies utover vinteren


Den siste ripsen har også fått bli med ned i fryseren.


Nå er hvertfall pannekakemiddagene for vinteren sikret!

torsdag 29. juli 2010

Campingliv på Hove camping

Hove camping utenfor Arendal. Første familiecampingturen vår.


Hva er årsaken til at campinghytte høres så mye mindre digg ut en bungalower egentlig? Eneste forskjellen er jo at hytta ligger i Norge og at bungalowen ligger et litt varmere sted...


...og har kanskje litt mindre furu?


Fascinerende fra campingplassen! Eget telt til egen-oppsatt hytte!


Noen hadde kanskje vært på campingplassen litt vel lenge?


Denne karen hadde med seg egen seng! Som seg hør og bør når man er så stor og flott :)


Kjente at jeg ikke var så inmari keen på å bade. Men utrolig vakkert!

Alt i alt merket jeg at campinglivet (for en natt) ikke var så verst! Jenny storkoste seg med å kunne gå inn og ut av hytta, rett ut på terassen, trille tur nedover veien (totalt utrafikkert), og herje i senga (den gjorde imidlertid ikke så godt for ryggen...). Det blåste sinnsykt dagen vi kom, ellers hadde sandstranda på andre siden av steinstranda vært perfekt for et besøk.

Det beste av alt var at hytta hadde tv. Og jeg fikk med meg sesongavslutningen på frustrerte fruer. 

søndag 25. juli 2010

Føler meg lurt...


Dette værvarselet stemte også GODT overens med hva som stod på baksiden av gårsdagens kulturdel av aftenposten. Men det finnes vel ikke dårlig vær så lenge man har gode klær...


Middag ble det - og den var grillet ja.

Ferietider...

Vi har hatt en uke ferie - først var jeg alene på husmorferie i Berlin (se Karis bilder her, her, her og her - ser ingen grunn til å legge ut noen egne når hun tar så flotte bilder!). Ble skjemt bort med hvitvin i det jeg kom inn døra, masse nydelig mat, sove så lenge jeg klarte om morgenene (hvilket ikke var veldig lenge siden jeg ikke er så godt vant til vanlig ;o) ) og massevis av tid til shopping!

Etter jeg kom hjem til gode gamle hjemlandet gikk turen rett fra Gardermoen til Hamar, hvor Jenny og Alex allerede var på besøk hos bestemor. Skikkelig koseferie! Vi var blant annet på besøk på Snilsberg gård på Nes, som jeg trygt kan anbefale til alle med småbarn. Masse dyr å hilse på, for ikke snakke om å mate. Høydepunktet var nok å mate den enorme i-hi-hi'en :)


Nå er vi vel hjemme igjen, til gjerdebygging og gang-oppussing. Og regnvær.

Fortsatt god søndag!

søndag 18. juli 2010

With a little help from my friend...

...har rips blitt plukket inn...


...noen klaser blitt fryst ned for senere kakepynting...


...mens det fortsatt var nok igjen...


...til å nyte en nydelig søndagsdessert bestående av rørt rips med vaniljesaus...


God søndagskveld!

lørdag 17. juli 2010

Stekt makrell med creme fraiche, poteter og agurksalat

 
 
Smak av sommer herved representert ved stekt makrell! En av fiskerettene jeg satt pris på da jeg var liten, og prøver å videreføre til neste generasjon. Ikke superraskt å lage ved første forsøk, men ikke villig til å gi opp enda. Egentlig burde det ikke ta lenger tid enn det tar å koke potetene, men trenger å bli litt mer dreven i fileteringen. Brukte vel 1 time på hele middagen.

Uansett - makrell med rømme eller creme fraiche-saus er utrolig nydelig! Nå for tiden er det muligheter for å få tak i fersk makrell i fiskediskene til en rimelig penge :o)

Du trenger:
Fersk makrell
Salt
Pepper
Hvetemel
Smør

1 beger creme fraiche eller seterrømme
Sitronsaft
Evt. sukker

Poteter

Sett potetene på koking.
Lag agurksalat (se under).
Fileter fisken (her henviser jeg videre til godfisk, siden jeg kun har filetert fisk denne gangen og en gang før i mitt liv). Det var dette som tok lengst tid, så er du dreven i dette tar det absolutt ikke lang tid å lage denne middagen.
Lag tre snitt i skinnet på fiskefiletene. Salte og pepre fiskefiletene, før du vender den i hvetemel.
Stek fiskefiletene i smeltet smør i stekepannen, ca. 2 minutter per side. Pass på varmen sånn at smøret ikke brenner seg.
Etter filetene er ferdigstekte, legger du de til side. Hell rømme eller creme fraiche i stekepannen, og la det smelte sånn at det blir en sausaktig konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, evt. litt sukker.



Agurksalat (per person)
1/3 agurk
1 ts eddik (7%)
1 ts sukker

Skiv agurken ved å bruke ostehøvel. Ha den i en bolle. Smak til med eddik og sukker - målene her er omtrentlige. La den stå sånn at vannet trekker seg litt ut av agurken (gjerne i 30 minutter eller mer). I flere andre oppskrifter ser jeg at man gjerne tilsetter vann, men siden agurken allerede består av omtrent 97% vann pleier jeg å droppe dette.


fredag 16. juli 2010

Spaghetti alá carbonara med chorizo

Denne spaghettien er ikke helt carbonara - sånn jeg tenker carbonara - men nærme nok. Chorizo er en helt fantastisk pølse, med masse smak, og fant ut at det gjorde seg særs godt med pasta. Til vanlig har vi egentlig bare stekt den i ovnen og hatt den ved tapasanledninger. Men innser at den har nok flere bruksområder.


Til 2 gode porsjoner
300 g spaghetti
1 dl matfløte
50 g revet parmasan
2 eggeplommer
1 ts italiensk krydderblanding (inneholder persille, basilikum, hvitløk, rød chilipepper) - kan sikkert erstattes av andre krydderblandinger også, men jeg var jo så heldig å få en sånn en i pakke :o)
Revet skall av 1/2 sitron
2 rå chorizopølser
Jomfruolje

Del opp pølsene i passelige skiver og ta av skinnet. Stek de i jomfruolje i stekepannen til de er gyllenbrune. Mens det steker koker du opp saltet vann i en kjele, har i spaghetti, og koker den etter anvisning på pakken.

Visp eggeplommer, fløte, parmasan og krydderblanding i en stor bolle. Når pastaen er kokt, lar du renne den av i et dørslag. Men ta vare på litt av kokevannet! Hell spaghettien over i bollen med eggeblandingen, og bland det godt. Spaghettien er akkurat varm nok til at egget blir delikat kokt, uten at det blir eggerøre. Dersom det tykner for mye kan du tilsette litt av pastavannet som du har tatt vare på.

Dryss revet parmasan over ved servering, og tilsett evt. litt nykvernet salt og pepper. Serveres med godt brød, f.eks. focaccia og aïoli.

Stelleveske på ønskelisten

Har vært frustrert over stellevesken vi har en god stund nå. Ikke bare fordi man ikke kan ha med mer enn et par bleier og en pakke med våtservietter før ting begynner å dette ut, men i tillegg er tingene veldig lett tilgjengelig for veslefrøkna siden det kun er borrelås som skal holde den lukket. Vel er det bra at hun kan finne maten selv oppi veska, men siden hun høyt og tydelig roper "MAT!!!" når hun er sulten, tenker jeg det er greiere å finne den finne frem matboksen enn å kunne spore hvor vi har gått i lange avstander...


Har nå skjønt at glidelås hadde vært tingen! I tillegg så finnes det faktisk stellevesker som er fine å se på - sånn som denne kule brune fra willvin:


Heldigvis finnes det noe som heter give-aways, og HildeM har en sånn en hos seg. Som gjør det mulig for en frustrert mamma å få en litt enklere hverdag.

Kjære Hilde - gjør hverdagen min lettere. Kjære dere andre - ikke meld dere på, så øker vinnesjansene mine ;o)

Kule navnelapper

Det er ikke lenge til barnehagestart for et stort kull med 2009-barn, og jeg snakker av erfaring da jeg sier at det LØNNER SEG å ha absolutt alt som sendes med i barnehagen merket. Selv om veslefrøkna går i en liten barnehage, er det ikke så lett for barnehagetantene å huske hvilket barn som eier hva bestandig. Kom over disse kule navnelappene på gladagrodan.se:


Så nå blir ikke veslefrøknas klær bare merket, men de vil også ha kule merker! De er faktisk så kule at jeg er sikker på at selve strykingen blir gøy ;o)

torsdag 15. juli 2010

Give-away-premie, focaccia og fort-gjort-aïoli

Utrolig, men sant! Forrige helg var jeg så heldig å bli trukket ut som vinner i give-away-konkurransen hos Ingvilds matblogg. Da jeg kom hjem fra en veldig hyggelig Fredrikstadtur i dag, lå det denne pakken i posten og ventet på meg:


...og dette var innholdet:

Premien var nemlig noe så gøy som italiensk krydder, etter hun har vært på ferie i Toscana. Veldig hyggelig kort og krydderet luktet fantastisk godt! Så heldig jeg er :)

Fant ut at dette måtte prøves ut med en gang, så bestemte meg for å lage pasta med focaccia som tilbehør til middag. Alex har etterspurt focaccia i flere dager nå, så tenkte dette var en ypperlig anledning. I tillegg til å være pastatilbehør, gjør det seg ypperlig som grilltilbehør, salattilbehør, eller delt i to og servert med deilig pålegg til lunch. Som tilbehør til tilbehøret hadde vi fort-gjort-aïoli.

Focaccia
1 l hv.mel
1 ss salt
1 ss sukker
1 pk tørrgjær
1 dl jomfruolje
Varmt vann
2-3 ss soltørkede tomater i terninger (jeg brukte sånne som ligger ferdighakket på glass i olje)
Grovt salt til å strø med
evt. italiensk krydderblanding

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett oljen, og deretter så varmt vann som finnes i krana. Tilsett vann til du får en passelig konsistens på deigen (alá bolledeig). Bland deretter inn de soltørkede tomatene, og kna deigen godt før du lar den heve på benken i ca. 30 min. Legg deigen deretter ut i en smurt langpanne, og la den heve i ytterlige 30 minutter. Sprinkle jomfruolje over, og strø grovkornet salt og italiensk krydderblanding over (neste gang kan det forøvrig hende jeg prøver å blande den direkte inn i deigen).

Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.


Fort-gjort-aïoli
1 pakke majones
2 fedd presset hvitløk
Sitronsaft

Tøm innholdet fra en pakke majones i en bolle. Bland inn presset hvitløk og smak til med sitronsaft. Settes kjølig før servering.


onsdag 14. juli 2010

Limonade


Limonade er utrolig friskt og deilig nå i sommervarmen, og da jeg fikk servert hjemmelaget hos naboen for et par uker siden fant jeg ut at det var ingen grunn til å ikke lage selv. Denne gangen prøvde jeg oppskriften fra Sommermat, og resultatet ble bra!

ca 20 glass
6 sitroner
450 g sukker
1 l vann

Del sitronene i tykke skiver. Ha de i en kjele, og kok opp sammen med sukker og vann. La det avkjøles og stå kaldt i 1 døgn. Sil av blandingen, og hell det over i en flaske. Til et vanlig glass: 3 ss limonade, fyll opp med is og vann. Serveres gjerne med en sitronskive eller limeskive og litt sitronmelisse.

Tips: ønsker du å servere en frisk sommerdrink, gjør limonade seg godt som blandevann til gin!

tirsdag 13. juli 2010

Award


Før helgen fikk jeg award med en liten utfordring av Swimzy med matbloggen Swimzys matblogg. Jeg skal nemlig fortelle 7 ting om meg selv. Har allerede fortalt 10 ting om meg selv her, men nå har jeg vridd hjernen og prøvd å finne nye ting.

1. Jeg er utdannet master i samfunnsøkonomi
2. Jeg møtte min kjære på studiet for omtrent 4,5 år siden
3. ...men det var lenge siden jeg hadde sett han for første gang. Vi jobbet nemlig samtidig på Kvarteret, og husker jeg har sett han der og tenkt "Jøss, hvorfor jobber den voksne mannen her". Det hører med til historien at han hadde skjegg, og det var per def voksent. Han er ikke SÅ gammel, altså ;o)
4. På mandag tar jeg meg husmorferie og besøker min gode venninne Kari i Berlin. Juhu, here I come!!!
5. Jeg har bodd 1 år i Berlin (derfor er det ekstra hurra å dra på tur dit!) i løpet av studietiden
6. Bloggingen har stjelt mye god tv-tid ;o)
7. Jeg elsker danseband-musikk, og MÅ ut på dansegolvet hver gang jeg hører antydning til litt dansebandmusikk.

Ok, det var faktisk et av punktene som er diktet opp. Finner du hvilket?

Har sett denne utfordringen gå rundt i blogglandia en stund, så derfor sender jeg heller utfordringen til dere som leser bloggen min og ønsker å ta den!

Ha en fortreffelig tirsdag - vi skal kose oss på playdate, og i kveld blir det ekstra kos med frustrerte fruer etter fotball-VM ENDELIG er ferdig!!! Juhu!!!

søndag 11. juli 2010

Here comes the bride...

 

Trodde dere jeg skulle gifte meg nå? Hehe, neida, har bare vært i utdrikningslag i helgen! Ei god venninne fra studietiden i Berlin og Bergen skal gifte seg i august, og i helgen var det på tide å sette bruden på prøve. Skal ikke gå så mye i detaljer om hva som skjedde, men tenkte jeg skulle dele noen bilder med dere. Fra lørdag til søndag overnattet vi - 14 jenter - nemlig på en fantastisk sommerhytte utenfor Sandefjord. Omgivelsene var magiske, bading ble det (på noen), stemningen høy og latteren satt løst. For en fantastisk jentegjeng!






Nå er det bare noen få uker igjen, så er det vel bare å finne frem lommetørklet (siden jeg har en tendens til å bli veldig lett rørt...).

Gleder meg sånn til å se deg i den nydelige brudekjolen, Katrine, jeg er sikker på at du kommer til å bli verdens vakreste brud!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails