søndag 27. oktober 2013

Ukemeny uke 44/2013

Noen ganger får jeg spørsmål om hvordan man rekker å lage middag fra bunnen av hver dag. Pleier stort sett å svare at det ikke tar så mye lenger tid enn halvfabrikata, men når jeg virkelig tenkte meg om her om dagen så kom jeg frem til at det var én ting til som gjør det mulig: siden begge barna går i barnehagen, og vi er grytidlig oppe, så spiser de frokosten der. De er i barnehagen ikke lenge etter kl 07 om morgenen (pappa'n leverer), og så hentes de mellom kl 15 og 15:30 av meg. Vi er hjemme og i gang med middagen til kl 16 hver dag. Det vil jo si at vi har litt lenger ettermiddager enn en del andre (men om morgenen har vi absolutt null tid). Middagen står på bordet kl 16:30 (bruker stort sett ca. 30 min på å lage middag), og det er 50/50 om også mannen rekker å spise sammen med oss.

Det andre som gjør det mulig er nettopp disse ukemenyene. Jeg står aldri og lurer på hva vi skal ha til middag når jeg kommer hjem fra jobb - det er allerede planlagt og handlet inn for. De ukene jeg ikke har satt opp ukemenyene tar ting mye lenger tid. Det er ikke sånn at vi er helt slaviske med disse ukemenyene, men det forenkler absolutt hverdagen.

En gang i blant lager jeg ting klart kvelden i forveien (sånn som pannekakerøra), sånn at det går fortere å lage middagen dagen etterpå. Men det synes jeg stort sett er en enorm bøyg, altså...

Og som du kanskje ser fra denne ukemenyen er det bare kjappe middager som står på planen mandag-torsdag; altså ganske typiske middagsretter her i huset :)

Mandag: Fiskekaker, stekte gulrøtter, brokkoli og stekte poteter (fiskekaker med veggis-pytt-i-panne, altså ;))
Tirsdag: Blomkålsuppe med hvitløksbrød
Onsdag: Kylling tikka masala med naanbrød (bruker Patak's-glass med saus)
Torsdag: Pastasalat med syd-europeisk smak
Fredag: Bakt potet med tilbehør (planleggingsdag i barnehagen, så har bedre tid til å forberede middagen)
Lørdag: Stekt andebryst med fløtegratinerte poteter, sellerirotpuré, balsamico-sjampinjong
Søndag: Fårikål


En god pastasalat er ikke å forakte :)

Og med dette ønsker jeg dere en flott høstuke :)

søndag 20. oktober 2013

Ukemeny uke 43/2013

For en uke siden landet jeg fra en fantastisk venninnehelg i Nice. Det var over 20 grader om dagene, mellom 10 og 15 grader om nettene, og rundt 20 grader i vannet - akkurat som Oslo på en fin sommerdag, m.a.o. Skikkelig herlig vitamininnsprøytning før vinteren setter inn! (Dette hadde forøvrig også vært et veldig fint reisemål for en kjæresteferie - bare nevner det ;) )

Vel hjemme er det på tide å tenke på ukemenyer igjen. Vi har ikke hatt ukemeny i uka som gikk nå, og det var ikke bare-bare å prøve å finne på middag hver dag uten å ha kontroll på hva som er i fryseren og kjøleskapet - og i tillegg være litt matlei. Skal gjøre kommende uke lettere for meg selv ved å sette opp ukemeny igjen:

Mandag: Pasta med pesto, kylling og cherrytomater
Tirsdag: Spaghetti carbonara med chorizo
Onsdag: Grove pannekaker og tomatsuppe
Torsdag: Ovnsstekt laks i folie med grønnsaker, hollandaisesaus (fra pose ;) ) og kokte poteter
Fredag: Tacokveld
Lørdag: Fondueaften
Søndag: Marokkansk lammegryte 


Marokkansk lammegryte på søndagsmenyen - må nok passe på å lage nok sånn at vi får rester til mandagen også ;)

Ha en strålende uke!

Herlig sensommerdag i Nice...

tirsdag 8. oktober 2013

Baconsurret kylling fylt med philadelphiaost og ramsløk

Det er egentlig en evighet siden denne oppskriften skulle vært ute! Sånn går det når hverdagene flyr fra meg ;) Men heldigvis fungerer retten like godt i stekepanna som på grillen ;) (Og med sånne fine høstdager som dette er vel ikke grillsesongen over enda?)


Det er inmari enkelt å få denne retten god - med philadelphiaosten inni blir den nemlig saftig uansett! :)

Du trenger:
- Kyllingfilét
- Ramsløk (ikke sponset link - bare så det er sagt ;) Jeg har fått tak i min på mathallen, men mulig Meny/andre velassorterte supermarkeder også har det)
- Philadelphiaost
- Baconskiver
- Tannpirkere av tre uten smak
- Ønsket tilbehør (se nederst for forslag)

(1) Del kyllingfiléten fra siden av sånn at den får en lomme. Brett den opp. (2) Fyll lommen først med et lag philadelphiaost (ta på omtrent så mye du ville tatt på en brødskive), og deretter smører du ramsløken over. (3) Brett lommen tilbake, og surr bacon rundt. Fest det med tannpirkere. (4) Grilles på middels varme til den er gylden på alle kanter (ca. 10-12 minutter tilsammen, avhengig av hvor sterk varme du har). Alternativt bruner du den litt på alle sider i stekepanna før du setter ned temperaturen og steker den ferdig under lokk (Tar også ca. 10-15 minutter).


Forslag til tilbehør:
- Potetmos, potetpakker, lun potetsalat med fetaost og soltørkede tomater, ovnsstekte potetbåter (her hadde jeg visst ingen oppskrift)
- Ovnsstekte tomater med basilikumtopping, tomat- og mozarellasalat (igjen - ingen oppskrift. Men del mozzarellaosten i skiver, legg den lagvis med tomatskiver, sprinkle over god jomfruolje og balsamicoeddik. Strø gjerne litt basilikum over), grillet vårløk


søndag 6. oktober 2013

Ukemeny uke 41/2013

Forrige uke endte med knall og fall på minstemann, og de neste dagene gikk mer med på å passe på han enn å tenke på bloggen. Ganske dramatiske greier, men alt har heldigvis gått veldig bra. Han er i full fart igjen, og mor sitter kun igjen med en liten støkk. Derfor ingen ukemeny. Men nå er jeg her igjen!

Hver onsdag er rimelig hektisk i heimen, frøkna skal på dansekurs og vi har bare 45 minutter fra vi er inne døra til vi skal ut igjen. Har funnet ut at onsdager må bli fast restematdag - raskere går det ikke an å få middag.

Mandag: Kjøttkaker, poteter, makaroni og (lett)kokte grønnsaker
Tirsdag: Laks/kylling med kremet pasta og brokkoli
Onsdag: Restemat
Torsdag: Tomatsuppe med hardkokt egg
Fredag: Pizza med kjøttboller, bacon og paprika
Lørdag: Bakte poteter med tilbehør
Søndag: Fransk lammegryte

Hva er vel mer passende enn blanding av lam, gryte og franske smaker nå på høsten? Denne varmer godt!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails