mandag 3. januar 2011

Nydelig "hjemmelaget" tikka masala


Takket være krukken nedenfor har jeg funnet ut at det er lett å lage GOD hjemmelaget indisk mat. Det tok faktisk bare en liten halvtime å få middagen ferdig! På søndag tok jeg turen ned til det lokale "eksotiske supermarkedet" og sjekket ut hva de hadde av spennende varer i hyllene sine, og Patak's Tikka Masala fikk bli med hjem. Resultatet ble en rett som glir rett inn på lista over favorittmiddager :)


Patak's Tikka Masala (ca. 3 porsjoner)
1 middels stor løk
250 g kyllingfilet i terninger
1/4 glass med Tikka Masala-paste
400 g hermetiserte hakkede tomater (uten smakstilsetning)
1 dl vann
1 dl fløte

I tillegg tilsatte jeg:
1/2 paprika
1/3 squash
koriander

1) Stek først squash og paprika litt i pannen. Ta det ut av pannen etter at det har stekt i 2-3 minutter og legg det til side. 2) Skjær løken i båter og stek den til den har blitt blank. 3) Tilsett kyllingen i biter og tikka masala-paste'n, og la det steke til kyllingens "porer" har lukket seg. 4) Tilsett tomat og vann og la det småkoke i 20 minutter. 5) Tilsett den stekte squashen og paprikaen på slutten av koketiden. 6) Når det er ferdigkokt, rører du inn fløten, og retten er klar for servering.

Serveres med korianderblader drysset over (det manglet jeg, men det gikk også fint altså), og med ris, mango chutney og nanbrød som tilbehør.


Denne blir garantert en gjenganger! Gleder meg til jeg er sulten nok til å spise restene allerede ;)

3 kommentarer:

 1. Åhh nå ble jeg skikkelig sulten, skal absolutt prøves ut :)

  SvarSlett
 2. Tusen tusen takk for hyggelige kommentarer!

  Ønsker deg en super onsdag!

  Klem fra Carina

  SvarSlett
 3. Ser deilig ut! Indisk mat er min aboslutte favoritt! Og desse glasa er fantastiske. Eg plar berre blande ut curry-pasten med fløyte, men skal absolutt prøve med ein boks hakka tomater slik du har gjort! :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails