onsdag 5. januar 2011

Salat som tilbehør

Det enkle er ofte det beste, og det kan fint stemme for å betegne tilbehør til måltider. I helgen hadde vi lasagne, og som tilbehør lagde jeg en veldig enkel salat og skjærte opp litt tomater ved siden av. Tror jeg kommer til å droppe å lage salatblandinger med masse ingredienser som tilbehør etter å ha smakt dette.


Hovedtrikset er å ha gode råvarer. Invester i en god olivenolje og en god balsamicoeddik. Kjøp en spennende salat med litt smak i. Og da er du så godt som i mål.

Jeg blandet 3 ss olivenolje, 2 ss balsamicoeddik, 1 fedd finhakket hvitløk og smakte til med litt salt og pepper. Dressingen ble helt over og blandet inn i vårsalat/ feldsalat (Caplex kunne fortelle at vårsalat eller feldsalat brukes som salat i Mellom-Europa og er viltvoksende på havstrand og avfallsplasser fra Oslo til Bergen - krysser fingrene for at denne kom fra en øde havstrand...). Vips så var tilbehøret til lasagnen ferdig!


Vel - nesten hvertfall! Måtte jo ha litt tomat til også :) Jeg skjærte opp et par tomater i skiver og sprinklet olivenolje og balsamicoeddik over, sammen med litt basilikum, salt og pepper. Enkelt og godt :)

1 kommentar:

  1. Nam! Bra tips. Det enkle er ofte det beste og det er greit når man slipper å handle inn altfor mange ingredienser som ev. blir dårlige i kjøleskapet.

    Har fulgt med her en stund - liker oppskriftene dine altså:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails