tirsdag 11. januar 2011

Asiatisk fiskegryte

Var i grunn ganske spent på dagens middag - og særlig om veslesnupp kom til å like den. Hun har aldri fått noe særlig soyasaus før, og i dag var sausen i bunn og grunn basert på soyasaus. Men frøkna sa "NAM!!!" og forsikret seg om at hun fikk mer da hun så det begynte å nærme seg tomt i gryta. Fisken var godt kamuflert i den gode asiatiske sausen, så den gikk ned på høykant.


2 gode middagsporsjoner
450 g steinbitfilét (torsk og laks kan også brukes)
1 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
1 ss finhakket ingefær

Saus
4 dl fiskekraft
5 ss soyasaus
3 ss oystersaus
1/2 lime
1 ts sesamolje
pepper
2 ss hakket koriander

1) Skjær løken i båter, og del gulroten i staver. La det steke litt i pannen før du tilsetter hvitløk og ingefær. 2) La ingefæren og hvitløken steke litt før du tilsetter ingrediensene til sausen og koker opp. 3) Skjær fisken i biter og ha det oppi gryta. La det trekke i 5-10 minutter (til fisken er ferdig).

Serveres med kokt ris og fersk koriander strødd over.


Og siden vi hadde asiatisk tirsdag, syntes jeg at vi fortjente en liten dessert også - det ble ananassmoothie (som også gikk ned på høykant).

Lurer på om jeg klarer å kamuflere fisken på samme måte sånn at jeg får Alex med på å spise fisk også? Lure det i han liksom? ;-)

2 kommentarer:

  1. Hallai :) lurer på om det kanskje blir asiatisk onsdag her i morra. Snuppa her elsker hvertfall ris i alle mulige fasonger, men ren fisk er hun en smule negativ på enda. Får ha noen fiskepinner i backup :D Men Alex er vel for gammel for slikt tull? Eller "liker" han ikke fisk?

    SvarSlett
  2. Hadde faktisk ingenting i backup - det fikk briste eller bære, tenkte jeg! Flaks at det funket, ellers måtte hun gått sulten en liten stund ;) Enig i at Alex er for gammel :D Men han liker da altså ikke smaken av fisk. Fiskepinner går dog an...

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails