torsdag 2. juni 2011

Hjemmelaget naan-brød

Å lage naan-brød var faktisk lettere enn jeg hadde trodd! Ikke mer jobb enn å lage pizza-deig. Måtte heve litt lenger, men ellers funka det veldig bra. Ikke akkurat til en vanlig hverdagsmiddag når du ikke har tid til å vente, men nå som det er så mange fridager er det ypperlige muligheter for å lage et hjemmelaget indisk måltid med hjemmelagde naan-brød til! Oppskriften er hentet fra klikk.no.Nirus Naan (Nok til 6-8 personer)
2 ts tørrgjær
1 ts sukker
800 g hv.mel
1 ts salt
150 g smeltet margarin
5 dl kefir
Sesamfrø til pynt

(1) Bland ut tørrgjær i en halv kopp lunkent vann sammen med sukker og la det stå i 5 minutter. (2) Ha hvetemel i en bolle. Tilsett salt, smeltet margarin og gjærblandingen. Tilsett kefir til du har fått ønsket deig. (3) La deigen heve i minimum 1 time. (4) Kjevle ut naan i ønskelig størrelse og la de etterheve i 30 minutter. (5) Pensles med kefir og strø sesamfrø over til pynt. Prikkes med gaffel før du steker de i ovnen, sånn at de ikke blåser seg opp. (6) Stekes i stekeovnen på 250 grader.

Nirus tips: Resultatet blir meget bra dersom du har mulighet til å kombinere grill og varmluft. Da kan det være nødvendig å steke dem i ett minutt på baksiden også.

De er helt nydelige nystekte, men er kanskje ikke fullt så gode dagen etterpå, så her er det bare å hive innpå!
Følg bloggen min med bloglovin

2 kommentarer:

  1. Åhh, det er såå godt med hjemmelaget naanbrød! :) Og disse ser nydelige ut :)

    klem fra swimzy

    SvarSlett
  2. Nan betyr brød. :D Derfor blir nan brød egentlig et brød brød, men det så deilig ut :D Dette må prøves

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails