onsdag 18. mai 2011

Stekt ostekake med hvit sjokolade og mørdeigsbunn

17.mai ble feiret med familie på Tjøme i år. Det ble nok av pølser, kaker og is, og nyyydelig å kunne ta av seg bunaden når dagen var over, vel fornøyde med en fin feiring. Jeg hadde med et lite bidrag til kakebordet - nemlig ostekake med hvit sjokolade, og toppet med friske bær i limesukker. Kaka ble god (veldig mektig, dog!), og jeg deler gjerne oppskriften med dere!1. Lag mørdeigsbunn (oppskrift hentet fra detsoteliv.no)
150 g smør
150 g sukker
1 egg
150 g hv.mel
0,5 ts bakepulver

(1) Rør smør og sukker hvitt. (2) Pisk inn egget. (3) Sikt hvetemel og bakepulver, og bland inn i deigen. (4) Sett deigen i kjøleskapet i en time. (5) Klem deigen utover i en paiform (oppskriften er for stor for min 26 cm store form, så resten gikk i søpla...). Prikk litt i bunnen og la den steke i 12 minutter på 175 grader.

Jeg har aldri laget mørdeig før, og kan vel ikke si at det gikk kjeeempebra - da jeg tok ut formen fra ovnen hadde deigen rent ned fra sidene på formen, så jeg brukte en skje for å dytte den på plass igjen - det gikk heldigvis bra! :)

2. Lag ostefyllet (oppskrift hentet fra Tinas beste)
120 g hvit sjokolade
600 g Philadelphia-ost
3/4 dl sukker
3 egg
revet skall og saften av 1 sitron

(1) Visp sammen philadelphia-ost og sukker, og visp så inn eggene til du har en glatt krem. (2) Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen eller i et vannbad. (3) Rør inn et par skjeer ostekrem inn i den smeltede sjokoladen for å unngå at den "setter seg" når den blandes med den kalde ostekremen. Den kan bli litt hard med en gang, men rør inn litt mer ostekrem, så får den fin kremkonsistens.(4)  Visp deretter inn sjokoladen, sitronsaft og revet sitronskall i ostekremen. Hell det i mørdeigsskallet. (5) Stek kaken på 150 grader i 30-35 minutter.


3. Pynting av kaken med friske bær vendt i limesukker (oppskrift hentet fra Tinas beste)
0,3-0,4 dl sukker
Skallet fra 1 lime

Bland sukker og revet skall fra 1 lime sammen (pass på å ikke få med det hvite fra skallet). Vend bærene i limesukkeret før du legger de på kaken. Bær som smaker godt på er eksempelvis bringebær, blåbær og bjørnebær.
Følg bloggen min med bloglovin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails