mandag 23. mai 2011

Bananer i appelsinsaus med vaniljeis

Forrige helg hadde vi et vennepar på besøk, og siden det er så koselig med besøk tenkte jeg at jeg hadde lyst til å lage dessert etter middagen (er ikke så ofte det blir dessert ellers). Denne desserten går så fort å lage at det går fint an å lage mens gjestene venter! (Oppskriften er sterkt inspirert av Stiansen til Hverdags)


4 porsjoner
3 dl appelsinjuice
1 dl sukker
Frøene fra 1/2 vaniljestang
4 skrellede bananer, delt i tre-fire skiver
50 g smør
Vaniljeis

(1) Kok opp appelsinjuice og sukker. (2) Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha de i sausen. La det småkoke i et par minutter. (3) Visp inn terninger av kaldt smør. (4) Tilsett bananene og kok opp. Fordel bananer og appelsinsaus på dessertskåler, anrett med et par kuler vaniljeis og pynt gjerne med litt sitronmelisse på toppen.Følg bloggen min med bloglovin

3 kommentarer:

 1. Jummi! Jeg er så glad i banan og is;-)

  Skal forsøke den pastaretten din under her, kresen småfrøken her også, men alt med pasta går ned og jeg har hatt suksess med å lure grønnsaker inn i pastasausen før.

  I dag er det litt sånn spise det vi har i skapet dag her hos oss, så da blir det kyllingfileet, byggris og salat.

  Ønsker deg en fin dag videre!

  SvarSlett
 2. Takk, for kommentaren på smash-kaka :-)
  Det ble en liten diskusjon i kommentarfeltet og der kom det fram at smash kan inneholde spor etter nøtter, så denne kake egner seg kun for de som har 'lett' allergi, dvs ikke hyperalergiske.

  SvarSlett
 3. Mmmm... det der så jammen godt ut!
  Ha en flott uke, og takk for at du deltar i give awayen min :o)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails