mandag 27. juni 2011

Det mest barnevennlige stedet i Oslomarka? Liastua :)

Tror denne hytta i marka er litt ukjent for mange i Oslo, men her er det virkelig topp å dra med småbarn! Det ligger i Gjelleråsen/Lillomarka, og er lett tilgjengelig ved å ta t-banen til Stovnersenteret og gå derfra. De har egen hinderløype for barna, benker rundt omkring, samt en del bord med sitteplasser også. I tillegg er det tønnegrill og bålplass til disposisjon. Eneste minuset er at hytta faktisk er stengt på sommerstid. Men pytt sann - husk matpakke, så går det fint :)

Første gang vi tok turen, rotet vi en del rundt Stovnersenteret før vi fant frem. Men nå som vi kan veien går det ganske greit! Skal prøve å forklare veien på forståelig vis, selv om jeg ikke finner akkurat frem i kartet!

Gå opp bak Stovnersenteret og Øvre Fossum gård:


Stopp gjerne å hils på denne karen på baksiden av Øvre Fossum gård før du fortsetter forbi hesteinngjerdingene og oppover bakken:


 Et godt stykke oppi bakken skal du gå inn under denne broen:


Herfra er det bare å følge stien rett frem heeelt til du kommer til enden av stien (kanskje rundt 1 km?). Ved stiens ende møter du på en ny gangsti, og her tar du til venstre oppover bakken. På toppen av bakken kommer du frem til Liastua og dette:
Ikke glem matpakka ;o)


P.S. Link til Skiforeningens side til Liastua med kart finner du herFølg bloggen min med bloglovin

2 kommentarer:

  1. Flott tips! Aldri hørt om, men kommer definitivt til å sjekke det ut nå!

    SvarSlett
  2. Super tips! Hurra! Trenger flere innlegg som dette :) Vi skal også flytte til forstaden, men det blir Lambertseter for oss. Skal prøve å finne ut andre barnevennlige steder rundt oss der også..! Gøy å gå på tur med barna! Ciao

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails