tirsdag 6. september 2011

Biff Stroganoff

Høsten har meldt sin ankomst, ute høljer regnet ned, og jeg kjenner at lysten på skikkelig tradisjonskost kommer sigende... Alex foreslo en eller annen gryterett, og siden jeg i hovedsak er mot å bruke ferdigposer til maten, begynte jeg å kikke litt i kokebøkene mine etter inspirasjon. I Bølgen og Mois Kjøtt og Vin fant jeg oppskrift på Biff Stroganoff, og med ubetydelige småjusteringer ble dette en super rett!

Overraskende nok gaflet også Jenny innpå - trodde biffkjøttet kom til å bli vanskelig å tygge for henne, jeg. Men det hjelper å legge alt på tallerkenen og ikke gjøre noe mer ut av det, har jeg funnet ut.Vips så forsvinner det ned. Og kommer det noe "ekkelt" inn (f.eks. squash eller sopp) så er det ikke verre enn at det kommer ut igjen. Heldigvis har hun hvert fall vært flink til å smake på det meste i det siste! Jennys kommentar: "Det var GOD middag, mamma!" ♥

Oppskriften er enkel og rask å lage, så dette er egentlig en super hverdagsmiddag! Begynn med potetkokingen, og deretter setter du i gang med gryteretten:


Nok til 5 personer:
900 g biffkjøtt i strimler
1 løk, i biter
2 ss tomatpuré
100 g sjampinjong
5 ss creme fraiche
1 dl kjøttkraft
1 ts sukker
Salt og pepper
Bladpersille

(1) Fres biffkjøttet sammen med løken kjapt i en stekepanne - i flere omganger sånn at du unngår å koke kjøttet - salte og pepre, og hell det så over i en gryte. (2) Tilsett tomatpuré i gryta. (3) Del soppen i skiver, og ha den i gryta. (4) Tilsett kraft og creme fraiche. La det koke under lokk i 10 minutter, og smak til med nykvernet salt, pepper og en liten teskje sukker. Strø persille over ved servering.

Serveres med potetmos (Dette ordnes ganske så raskt ved at du skreller potetene og deler de opp i terninger, koker i lettsaltet vann, heller av vannet når potetene er kokt møre, tilsetter en god klatt smør - jeg brukte omtrent 50 g til 8 middelsstore poteter - og moser sammen. Etter du har grovmost, moser du videre mens du tilsetter fløte til du har fått passelig konsistens. Smak til med salt og pepper).

Bon appétit!P.S. Kanskje needless to say - men induksjonsplatene er blitt fikset - ENDELIG!!! :)

Følg bloggen min med bloglovin

2 kommentarer:

  1. Biff stroganoff er veldig godt! Og en av de få rettene jeg har på mitt repertoar.

    SvarSlett
  2. Ha ikke salt i kokevannet til potetene, da blir mosen seig. Saltet skal i når mosen er ferdig.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails