mandag 14. januar 2013

Kakebordet fra 1-årsdagen

Som lovet - her kommer bilder fra kakebordet på 1-årsdagen. Lillemann fikk smake grise med bløtkaka og kost seg med et par biter bolle, stor stas - haha.

Bløtkaka
Bløtkaka var fylt med først et lag jordbærsyltetøy og vaniljekrem, deretter jordbærsyltetøy og pisket krem iblandet frosne bringebær (de tinte i løpet av natta), og toppet med marshmallowfondant. Bilen, toget og flyet er laget med pepperkakeformer fra TGR. Borden rundt kaka er laget med egen form fra cacas (du ser den også i bruk på kaka jeg lagde til navnefesten hans).


Man får kjøpt egne former for å lage bord rundt kaka hos Cacas.

Bamsekaken
Sjokoladekaka har vært en gjenganger på hver eneste barnebursdag, og nå begynner jeg å få skikkelig dreisen på pyntinga, om jeg må få si det selv ;) Guttebamsen måtte få slips, så skjærte ut slipsform på kaka før jeg begynte med "duttene". Begynn med alle småtingene i midten, og fyll deretter på med sjokoladekrem! For veldig grundig gjennomgang av hvordan man lager bamsekake kan du ta en titt på dette innlegget.


Rosinboller
Som siste slag kom bollene - siden man har bursdag bare en gang i året syntes jeg at Jakob fortjente en kake som han sikkert kom til å sette pris på (og det gjorde han - deilig å grise med!). Oppskriften er hentet fra Schakenda, og du finner den her. Tips til rosinboller: legg rosinene i varmt vann i en halvtime før du har de i bolledeigen (jeg bruker 200 g rosiner til oppskriften jeg har lenket til), sil av vannet og strø mel over, og bland det inn i deigen for hånd (sånn at det ikke blir most inn i deigen). Rosinene has altså i etter bolledeigen er ferdig eltet. Resultatet blir supersaftige rosiner (i luftige og deilige boller!).


Et lite tilbakeblikk :)
Må forresten vise dere kakebordet fra da Jenny fylte 1 år - det tok litt av i mengder, for å si det sånn! Haha :D


6 kommentarer:

 1. WOW - jeg er kjempeimponert! Så flink du er!! Jeg skal lage kake til 3 åringen i kveld og kan ikke bake. Men skal prøve å lage regnbuekake! Om jeg får det til, så skal jeg legge ut bilder på bloggen i morgen!

  Ha ei super helg!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kult, aldri prøvd det selv! Skal følge med ;)

   Klem!

   Slett
 2. inspirerende blogg, du er skikkelig flink. Jeg lagde en bløtkake til Min datter 1år, og ser at det lønner seg å øve litt. Hehe. det ble "hestens bløtkake", Men den var veldig god!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!!! Så koselig tilbakemelding å få :)
   Og det viktigste er jo at kaka smaker godt, er det ikke? ;)

   Slett
 3. 좋은 게시물! 이것은 내가 올해 더 많이 다시 올 수있는 아주 멋진 블로그입니다! 유익한 게시물에 감사드립니다. 먹튀검증

  SvarSlett
 4. Are you going to start a business , do you lack the money to start and need a loan? 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer . contact (Whats App) number:+917310847059 contact email id : sumitihomelend@gmail.com
  Mr. Sumit

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails