fredag 16. juli 2010

Spaghetti alá carbonara med chorizo

Denne spaghettien er ikke helt carbonara - sånn jeg tenker carbonara - men nærme nok. Chorizo er en helt fantastisk pølse, med masse smak, og fant ut at det gjorde seg særs godt med pasta. Til vanlig har vi egentlig bare stekt den i ovnen og hatt den ved tapasanledninger. Men innser at den har nok flere bruksområder.


Til 2 gode porsjoner
300 g spaghetti
1 dl matfløte
50 g revet parmasan
2 eggeplommer
1 ts italiensk krydderblanding (inneholder persille, basilikum, hvitløk, rød chilipepper) - kan sikkert erstattes av andre krydderblandinger også, men jeg var jo så heldig å få en sånn en i pakke :o)
Revet skall av 1/2 sitron
2 rå chorizopølser
Jomfruolje

Del opp pølsene i passelige skiver og ta av skinnet. Stek de i jomfruolje i stekepannen til de er gyllenbrune. Mens det steker koker du opp saltet vann i en kjele, har i spaghetti, og koker den etter anvisning på pakken.

Visp eggeplommer, fløte, parmasan og krydderblanding i en stor bolle. Når pastaen er kokt, lar du renne den av i et dørslag. Men ta vare på litt av kokevannet! Hell spaghettien over i bollen med eggeblandingen, og bland det godt. Spaghettien er akkurat varm nok til at egget blir delikat kokt, uten at det blir eggerøre. Dersom det tykner for mye kan du tilsette litt av pastavannet som du har tatt vare på.

Dryss revet parmasan over ved servering, og tilsett evt. litt nykvernet salt og pepper. Serveres med godt brød, f.eks. focaccia og aïoli.

2 kommentarer:

 1. Heisann Cecilie og tusen takk for gode tips til pizza-laging!! Denne oppskriften som du blogger om får jeg nærmest vann i munnen av!! Yammi!! Synes det er så hyggelig å lese andre sine oppskrifter, jeg har en trendens til å kjøre meg fast i mitt eget spor.

  Ønsker deg og dine en riktig flott helg!

  Klem Johanna

  SvarSlett
 2. Mmmmm - denne skal jeg teste ut!

  Klem fra Hilde

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails