onsdag 7. juli 2010

Frokostsmoothie

Lille frøken snupp har vært lei brødskiver i en liten stund nå, og jeg har virkelig måtte vri hjernen for å komme på annen mat hun har kunnet spise som alternativer. Ekstra utfordrende har det vært å sende med matpakke i barnehagen. Det har blitt en del dager med yoghurt, havregryn og en banan.

Nå som vi har ferie er det muligheter for å prøve ut litt andre alternativer, i dag ble det smoothie til lunch. Men denne er ypperlig som alternativ til frokost også - for både liten og stor! Mengdeforholdene er jeg litt usikker på, her må du prøve deg frem.


Frosne bær (jeg brukte ferdigkjøpt bærblanding med jordbær og bringebær, men hvem sier at man ikke kan kutte frukt og blande med bær og ha i fryseren?)
Fersken drikkeyoghurt (vanlig yoghurt kan også benyttes, men anbefaler en med smak)
Appelsinjuice
1/2 banan
1-2 tynne rugknekkebrød

Ha bærene i blenderen. Tilsett drikkeyoghurt, og start blenderen. La den gå litt, før du tilsetter banan, og evt. litt mer yoghurt og/eller appelsinjuice. La det kjøre til det har blitt en jevn masse (her prøver du deg frem med væske for å få rett konsistens). Brekk knekkebrødene opp, og putt de i smoothien. Kjør det noen sekunder til du har en jevn konsistens.

2 kommentarer:

  1. Velkommen som følger hos meg :)
    Smoothie har reddet mang en mat-situasjon. Så fin blogg du har!

    SvarSlett
  2. Åhh det er så nam med smoothie :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails