tirsdag 6. juli 2010

Grillet kylling på ølboks med potetsalat

Nå har jeg sett i flere blogger at folk har prøvd seg på grillet kylling på ølboks, så tenkte jeg skulle prøve meg jeg også! Lurte litt på hvordan det funket med å tre den ned på ølen, men det var jo et hull i kyllingen som bare var å stappe ølen inni den. Dernest lurte jeg litt på om den satt noe særlig smak på kjøttet, men det gjorde det ikke. Men det som skjedde var at kyllingen ble grillet bra og jevnt på utsiden, og var utrolig saftig inni!

Det som er draw-back'et er at dette tar litt tid, for vår del tok det 1,5 timer. Så ikke akkurat noe kjapt å fikse i det man kommer hjem fra jobb akkurat.


Kylling på ølboks
1 hel kylling
1 boks øl (halvdrukket, evt. tømt ut halve ølen)

Marinade (jeg lagde en kjapt med stavmikseren av olivenolje, 1 hel chili, 1 fedd hvitløk, fersk timian, 0,5 - 1 ss HP saus, noen dråper worchestershiresaus samt salt)

Drikk halve ølen, bruk deretter boksåpner og fjern toppen på boksen. Tre kyllingen nedpå (trenger absolutt ikke å gjøre noen andre forberedelser med den) og la den grilles indirekte på lav varme i ca. 1,5 timer (jeg lot varmen på gassgrillen stå på det laveste på de to ytterste brennerene). Den MÅ grilles under lokk, og smør på litt marinade med jevne mellomrom. Kyllingen er ferdig når det kommer klar væske ut når du stikker en trepinne inn i den.


Lun potetsalat med fetaost og soltørkede tomater
Kokte poteter i terninger
1 glass chilimarinert fetaost
soltørkede tomater i olje

Vask og del potetene i terninger på 1,5 x 1,5 cm. Kok de i lettsaltet vann i 5-10 minutter, til de er akkurat gjennomkokte. Hell av vannet, og la det dampe litt av seg. Tilsett fetaost (med oljen) og soltørkede tomater i terninger.

P.S. Ugla med bloggen Kokeboka mi har skrevet et blogginnlegg om hvordan man kan tilberede kylling på ølboks i stekeovnen - kjekt for regnværsdager!

6 kommentarer:

 1. Dette såg utruleg godt ut, Cecilie! Synd vi berre har ein liten el.-grill. Utan lokk...

  SvarSlett
 2. Da funker det nok dårlig på grillen. Men har lagt inn et lite "P.S." som kanskje kan være til hjelp :) Og potetsalaten er ikke avhengig av grill i det hele tatt ;)

  SvarSlett
 3. Nam, dette så godt ut! Har aldri hørt om ølbokstrikset før. Artig:-)

  SvarSlett
 4. i alle dager, dette har jeg aldri hørt om....men gøy da :)

  SvarSlett
 5. Min står i ovnen nå og jeg er veldig spendt på hvordan det blir. Det bør gå bra i ovnen på undervarme i 180 grader og avslutte med grill-element. Jeg har benyttet termometer for å være mer sikker på tiden.

  I tillegg laget jeg smeltet jeg litt smør, blandet inn noe friske krydder (gressløk og persille), litt sitronsaft og salt og pepper som jeg førte mellom huden og kjøttet på brystpartiet. Enkelt å komme til..

  SvarSlett
 6. Det hørtes godt ut! Spent på hvordan resultatet ble...? :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails