lørdag 17. juli 2010

Stekt makrell med creme fraiche, poteter og agurksalat

 
 
Smak av sommer herved representert ved stekt makrell! En av fiskerettene jeg satt pris på da jeg var liten, og prøver å videreføre til neste generasjon. Ikke superraskt å lage ved første forsøk, men ikke villig til å gi opp enda. Egentlig burde det ikke ta lenger tid enn det tar å koke potetene, men trenger å bli litt mer dreven i fileteringen. Brukte vel 1 time på hele middagen.

Uansett - makrell med rømme eller creme fraiche-saus er utrolig nydelig! Nå for tiden er det muligheter for å få tak i fersk makrell i fiskediskene til en rimelig penge :o)

Du trenger:
Fersk makrell
Salt
Pepper
Hvetemel
Smør

1 beger creme fraiche eller seterrømme
Sitronsaft
Evt. sukker

Poteter

Sett potetene på koking.
Lag agurksalat (se under).
Fileter fisken (her henviser jeg videre til godfisk, siden jeg kun har filetert fisk denne gangen og en gang før i mitt liv). Det var dette som tok lengst tid, så er du dreven i dette tar det absolutt ikke lang tid å lage denne middagen.
Lag tre snitt i skinnet på fiskefiletene. Salte og pepre fiskefiletene, før du vender den i hvetemel.
Stek fiskefiletene i smeltet smør i stekepannen, ca. 2 minutter per side. Pass på varmen sånn at smøret ikke brenner seg.
Etter filetene er ferdigstekte, legger du de til side. Hell rømme eller creme fraiche i stekepannen, og la det smelte sånn at det blir en sausaktig konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, evt. litt sukker.Agurksalat (per person)
1/3 agurk
1 ts eddik (7%)
1 ts sukker

Skiv agurken ved å bruke ostehøvel. Ha den i en bolle. Smak til med eddik og sukker - målene her er omtrentlige. La den stå sånn at vannet trekker seg litt ut av agurken (gjerne i 30 minutter eller mer). I flere andre oppskrifter ser jeg at man gjerne tilsetter vann, men siden agurken allerede består av omtrent 97% vann pleier jeg å droppe dette.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails