Sider

onsdag 31. mars 2010

Perfekt kake for fjellet


Denne kaken lukter barndom lang vei for min del, hytteturer med kake før frokost :) Og tydeligvis er den superpopulær hos Jenny også. Langpannekake med sukker og kanel... Da vi var på hytta for noen uker siden, var denne med i sekken, og viste seg at det ikke bare var Jenny som likte denne. Den kan også lages som sjokoladekake eller eplekake. Det som også er litt bonus, er at den er inmari kjapp å lage!

Mammas langpannekake
4 egg
4 dl sukker
2 dl melk
4 dl hv.mel
(3 ss kakao hvis det skal være sjokoladekake)
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
300 g avkjølt smeltet melangemargarin
evt. sukker og kanel til toppen

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk i 1 dl melk og 2 dl hv.mel vekselsvis (altså: 1 dl melk, 2 dl hv.mel, 1 dl melk og så 2 dl hv.mel). Pisk inn de øvrige tørre ingrediensene, og smøret til slutt. Hell over røren i en smurt langpanne (evt. bruk bakepapir, og klipp i kantene sånn at bakepapiret føyer seg etter formen - se bilde). Strø over kanel, så sukker, hvis du ønsker langpannekake med sukker og kanel.

Stekes på 200 grader i 20 minutter

Sjokoladesmørkrem til sjokoladekake
200 g myk melangemargarin
400 g melis
1 toppet ss kakao
1 eggeplomme + fløteskvett (evt. melk)
1-2 ss sterk kaffe

Bland smør, melis og kakao. Rør inn de øvrige ingrediensene.

3 kommentarer:

  1. Måtte jo prøve denne oppskriften også, og den var supergod! Takk for en kjempefin oppskrift! :)

    SvarSlett
  2. Nam nam! Her må man jammen henge i for å rekke å lage alt som foreslås :) Men i morgen reiser vi på fjellet, så da må jo denne med!
    Takk for kommentar hos meg ang. barn og lesing - veldig enig i at det er en viktig viktig 'greie' som alltid burde følge foreldre og barns samvær..
    God sommer!
    Klem klem

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥