onsdag 31. mars 2010
Perfekt kake for fjellet
Denne kaken lukter barndom lang vei for min del, hytteturer med kake før frokost :) Og tydeligvis er den superpopulær hos Jenny også. Langpannekake med sukker og kanel... Da vi var på hytta for noen uker siden, var denne med i sekken, og viste seg at det ikke bare var Jenny som likte denne. Den kan også lages som sjokoladekake eller eplekake. Det som også er litt bonus, er at den er inmari kjapp å lage!
Mammas langpannekake
4 egg
4 dl sukker
2 dl melk
4 dl hv.mel
(3 ss kakao hvis det skal være sjokoladekake)
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
300 g avkjølt smeltet melangemargarin
evt. sukker og kanel til toppen
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk i 1 dl melk og 2 dl hv.mel vekselsvis (altså: 1 dl melk, 2 dl hv.mel, 1 dl melk og så 2 dl hv.mel). Pisk inn de øvrige tørre ingrediensene, og smøret til slutt. Hell over røren i en smurt langpanne (evt. bruk bakepapir, og klipp i kantene sånn at bakepapiret føyer seg etter formen - se bilde). Strø over kanel, så sukker, hvis du ønsker langpannekake med sukker og kanel.
Stekes på 200 grader i 20 minutter
Sjokoladesmørkrem til sjokoladekake
200 g myk melangemargarin
400 g melis
1 toppet ss kakao
1 eggeplomme + fløteskvett (evt. melk)
1-2 ss sterk kaffe
Bland smør, melis og kakao. Rør inn de øvrige ingrediensene.
Labels:
barnevennlig mat,
kake
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Måtte jo prøve denne oppskriften også, og den var supergod! Takk for en kjempefin oppskrift! :)
SvarSlettSå koselig :)
SvarSlettNam nam! Her må man jammen henge i for å rekke å lage alt som foreslås :) Men i morgen reiser vi på fjellet, så da må jo denne med!
SvarSlettTakk for kommentar hos meg ang. barn og lesing - veldig enig i at det er en viktig viktig 'greie' som alltid burde følge foreldre og barns samvær..
God sommer!
Klem klem