2 personer:
1 gulrot
1/2 fennikel
1/4 squash,
1 hvitløksfedd, finhakket
3 vårløk
400 g fiskefilét i terninger (jeg brukte findusblandingen med torsk, laks og sei, som var helt ok, men fersk fisk er nok å foretrekke)
1/2 ss rød currypaste
1 boks kokosmelk
1/2 liter fiskebuljong
1 dl fløte
Saften fra 1/2 lime
1-2 ts fishsauce
1 ts sukker
2 ss matolje (til steking)
Salt og pepper
- Del gulrot, fennikel og squash i staver. Stek det i matolje i en gryte sammen med hvitløk i et par minutter. Ta det deretter ut av gryten og legg det til side.
- Stek fiskefiletterningene i et par minutter sammen med salt og pepper. Legg de deretter til side.
- Fres currypasten i gryten, før du tilsetter kokosmelk, fløte og fiskebuljong. La det koke opp.
- Smak til sausen med lime, sukker og fishsauce.
- Tilsett de stekte grønnsakene, fisketerningene og strimlet vårløk og la det trekke et par minutter.
Serveres gjerne med fersk koriander strødd over.
Hei Cecilie! Takk for sist! Hyggelig å hilse på deg og veldig trivelig kveld! Maten var jo utsøkt; var det denne retten sånn cirka vi fikk? Den kommer garantert til å bli utprøvd!
SvarSlettHilsen Jannike
Jannike - det var så koselig å ha dere på besøk og treffe deg! På lørdag lagde jeg scampi-retten. Det er vel den eneste scampi-oppskriften jeg har her, så burde ikke være vanskelig å finne ;)
SvarSlettKlem :)
Kjempegodt! La til sitrongress og kaffir-lime og erstattet pepper med chilli.
SvarSlettTakk
Stig