Sider

tirsdag 7. desember 2010

Thai fiskesuppe

I dag hadde vi thaiinspirert fiskesuppe til middag, og jeg tenkte jeg ville dele oppskriften med dere. Veldig god hverdagsmiddag, og i tillegg er den rask å lage!

 

2 personer:
1 gulrot
1/2 fennikel
1/4 squash,
1 hvitløksfedd, finhakket
3 vårløk
400 g fiskefilét i terninger (jeg brukte findusblandingen med torsk, laks og sei, som var helt ok, men fersk fisk er nok å foretrekke)
1/2 ss rød currypaste
1 boks kokosmelk
1/2 liter fiskebuljong
1 dl fløte
Saften fra 1/2 lime
1-2 ts fishsauce
1 ts sukker
2 ss matolje (til steking)
Salt og pepper

  1. Del gulrot, fennikel og squash i staver. Stek det i matolje i en gryte sammen med hvitløk i et par minutter. Ta det deretter ut av gryten og legg det til side. 
  2. Stek fiskefiletterningene i et par minutter sammen med salt og pepper. Legg de deretter til side. 
  3. Fres currypasten i gryten, før du tilsetter kokosmelk, fløte og fiskebuljong. La det koke opp. 
  4. Smak til sausen med lime, sukker og fishsauce. 
  5. Tilsett de stekte grønnsakene, fisketerningene og strimlet vårløk og la det trekke et par minutter.

Serveres gjerne med fersk koriander strødd over.


3 kommentarer:

  1. Hei Cecilie! Takk for sist! Hyggelig å hilse på deg og veldig trivelig kveld! Maten var jo utsøkt; var det denne retten sånn cirka vi fikk? Den kommer garantert til å bli utprøvd!

    Hilsen Jannike

    SvarSlett
  2. Jannike - det var så koselig å ha dere på besøk og treffe deg! På lørdag lagde jeg scampi-retten. Det er vel den eneste scampi-oppskriften jeg har her, så burde ikke være vanskelig å finne ;)

    Klem :)

    SvarSlett
  3. Kjempegodt! La til sitrongress og kaffir-lime og erstattet pepper med chilli.

    Takk

    Stig

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥