For noen år siden fikk jeg servert dette hos min bror, og dette var med på å åpne øynene mine for at fisk kunne være skikkelig godt! Når Alex jobber overtid utnytter jeg muligheten til å spise fisk, og denne retten er ypperlig å lage for en person(eller flere, om man skulle ønske det) . I tillegg tar det kort tid å lage :)
Til en person:
2 ss pesto
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
7-8 cherrytomater
1 liten neve ferske basilikumsblader
1/2 glass hvitvin
spaghetti
salt og pepper
Mariner laksfiléten i pesto (det blir bare bedre jo lenger tid laksen får marinert seg - såfremt laksen ikke blir for gammel da ;) ). Sett ovnen på 200 grader. Laksefileten skal steke i 10-12 minutter (pass på å ikke stek den for lenge, for da blir den tørr).
Kok spaghettien etter anvisning på pakken.
Varm oljen i stekepanna. Tilsett finhakket hvitløk, og la det surre i underkant av ett minutt (den skal ikke bli brun). Tilsett den kokte spaghettien, og rør rundt sånn at hvitløken blander seg med spaghettien. Tilsett hvitvinen, og la det koke litt. Del cherrytomatene i to. Skru av plata, og vend inn cherrytomatene og basilikumen. Smak til med salt og pepper.
Legg spaghettien med skysausen opp på tallerkenen, og anrett med laksen på toppen.
Bon appetit :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥