Min kjære venninne Camilla har akkurat feiret at det er lenge igjen til hun blir 30 år - skikkelig jentefest med masse tapas. Jeg tok med sataymarinade (etter Stiansens oppskrift) som vi stekte kyllingen i, og serverte med peanøttsaus (også etter Stiansen), og for å si det sånn - det er nok ikke siste gang jeg lager sataykylling. Dette er godt både som smårett, hovedrett, på grillen... you name it :) Mengde og tilbehør avgjør :)
1 dl Ketjap Manis (søt soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
2 ss soyaolje
1 ts sesamolje
1 ss revet ingefærrot (er nok ikke krise om man ikke har i dette)
1 ss revet ingefærrot (er nok ikke krise om man ikke har i dette)
1 ts hakket hvitløk
1 ss fersk koriander (kan sikkert droppe dette også uten at det går mye utover smaken)
500 g kyllingfilet
Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kylling i tynne strimler og tre de på grillspyd. Pensle kyllingbitene med marinaden, og la de trekke i minst 30 min. Stek de i panna på middels høy varme i ca 3 minutter på hver side - eller kanskje enda bedre: ta de på grillen :)
Serveres med peanøttsaus:
1/2 glass peanøttsmør
1/2 glass vann
Resten av marinaden
Kok opp vannet, og hell det over i en bolle. Tilsett peanøttsmøret og rør det ut til du har fått en tykk saus. Rør inn resten av marinaden.
Edit: tips til tilbehør (marinerte thaigrønnsaker) finner du her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥