Universalmarinade
Denne marinaden er fritt etter Stiansen, og kan brukes til kjøtt, grønnsaker eller fisk før det skal grilles. Jeg la svinefileten i en brødpose med marinaden og lot den trekke i 30 minutter før jeg la den på grillen.
1,25 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipulver
1/2 ss timian
1/2 ss rosmarin
1 ts paprikapulver
1/2 ss grillkrydder
2 ss barbequesaus
2 ss H.P. saus
1 ts grov sennep
1/2 ss salt
Kjør alle ingrediensene sammen med stavmikser eller foodprocessor. Kan oppbevares i en måned i kjøleskap i et syltetøyglass.
Grillede tomater (4 personer)
Denne typer tomater har jeg prøvd meg på før, men da puttet jeg de på 160 grader i stekeovnen i 30 minutter. Denne gangen puttet jeg de oppå dobbelt papir med aluminiumsfolie, og det funket fint det også!
4 tomater
1/2 potte basilikum
1 skive brød (uten hele korn)
1 ts salt
1 dl olivenolje
1-2 fedd hvitløk
Del tomatene i to og legg de utover aluminiumsfolien. Ha de øvrige ingrediensene i en foodprosessor (evt. stavmikser), og kjør det til en jevn masse. Legg en passelig klatt på hver tomat. Trenger ca. 20-30 minutter på seg til å bli ferdig (grilles under lokk, og ikke med for sterk varme!)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥