Pitabrød (6 stk)
5 dl hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
2 dl vann (så varmt du får ut av krana)
1/2 ts salt
Bland det tørre og tilsett vannet. Kna godt. Hvis du ikke tar det på grillen, kan du putte det i ovnen (under grillen) på 275 grader i 2-4 minutter på hver side.
Grillet pizza
Jeg lagde deigen til pitabrødene, og lot den stå mens jeg kuttet litt champingnong i passelige skiver, og la noen biffstrimler i universalmarinaden. Osten ble revet, og grillen varmet opp. Så tok jeg med alle ingrediensene ut, og var klar for grillingen!
Mens grillen varmet seg opp, tok jeg 1/6-del av deigen, og dro den ut til formen på et pitabrød. Deretter la jeg den på grillen og lot den grille - ja nettopp - i ca. 4 minutter (som i stekeovnen). Deretter snudde jeg pitabrødet, la det over på stekeplatedelen av grillen (den er nemlig ikke fullt så varm), og la på ingrediensene til fyllet. Først hadde jeg på litt hermetiserte hakkede tomater (denne gang med hvitløk og oregano), deretter litt champignong og rått biffkjøtt (det blir jo stekt på pizzaen), og toppet med ost. Deretter la jeg på noen blader med basilikum og strødde litt salt over. Etter ca. 5 minutter var det ferdig! Resultatet ble nydelige pizzaer med smak av Italia (pizzaen fikk nemlig det lille mellaget på bunnen, i tillegg til at den ble sprø og fikk store luftlommer).
Det er en viss fare for at dette kommer til å stå på menyen igjen...
P.S. Selv om det ikke fremkommer av bildene, må lokket stå på mens bunnene stekes (hvertfall med fyllet på)
Det ser så godt ut mye av det du liker. En liten award til deg fra meg:)
SvarSlettMarthe
Spennande...Må leggast på minnet til neste sommar:o) Har forøvrig og sett på andre matbloggar at dei lagar vanleg pizza på grillen. Dei steiker då på pizzastein:o)
SvarSlettBruk aldri varmt vann fra kranen. Varmt vann løser i større grad opp metaller fra rørene og skal derfor ikke drikkes.
SvarSlett