Bilde lånt fra taistoietmange.canalblog.com |
Nok dipp som tilbehør til dobbelporsjon foccaccia:
2 egg
2 fedd hvitløk, finhakket
3 dl olivenolje
1/2 sitron, saften fra
2 ss dijonsennep
Salt og pepper
(1) Visp egg og hvitløk til eggedosis (dette følte jeg tok ganske mye lenger tid enn det pleier å gjøre når man pisker ordentlig eggedosis med sukker). (2) Hell forsiktig (tynn stråle) i olivenoljen mens du fortsetter å vispe til all oljen er tilsatt. Dette har jeg forstått kan være litt kritisk, muligheter for at det skiller seg, men heller du forsiktig er det altså ikke noe problem! (3) Smak til med sitron, dijonsennep, salt og pepper.
Dressingen får samme konsistens som en litt tykk saus - altså en del tynnere enn den "raske" varianten.
Serveres som dipp til godt brød!
Edit: Denne er kanskje litt i det tynneste laget. Dersom du liker litt tykkere utgave, anbefaler jeg denne oppskriften. Men denne kan være ganske god som utgangspunkt for en majonesbasert salat, eksempelvis tunfisksalat (som kommentaren i kommentarfeltet sier).
En nydelig blogg du har! Og så mye god mat du lager:-) Hjemmelaget aoli er jo super mat for de minste også:-)
SvarSlettHlsen Margit fra barnemat.com
Hei :) Lånte oppskriften din. Tilsatte tunfisk, vårløk, cherrytomater og maaasse frisk koriander. Perfekt på grovt pågen- NAM! Takk!
SvarSlett