Sider

torsdag 10. mars 2011

Fisk i panne med creme fraiche-saus

Denne oppskriften er også inspirert av kokeboken Rundt Bordet, og som de fleste andre oppskriftene som står i den boka er den både god og lettlaget :) Perfekt tilpasset en travel hverdag. Brukte kanskje 40 minutter på å få den ferdig (husk at det er en liten frøken som skal underholdes samtidig, så det er ikke spesielt effektive 40 minutter...), og det synes jeg er helt ok!

Jeg syntes retten var helt topp, veslefrøkna måtte riktignok ha på ketchup for å gafle innpå (ikke optimal kombinasjon, spør du meg - men det var jo henne det var snakk om nå).


3 porsjoner
500 g fiskefilet (steinbit, laks eller torsk)
3 gulrøtter
2 selleristenger
2 vårløk

Saus
2,5 dl creme fraiche
3 dl fiskebuljong
1,5 ss sitronsaft
2 ss hakket persille
litt sukker
salt og pepper

1) Skjær gulrøtter og vårløk i strimler, selleristengene i små biter. Fres gulrøttene og selleristengene litt i smør i pannen. 2) Tilsett ingrediensene til sausen, samt fiskefiléten (som er delt i passelig store spisestykker). 3) La alt syde i 10 minutter under et lokk, til fisken er gjennomkokt. 4) Tilsett vårløk rett før servering.

Serveres med kokte poteter eller kokt ris.






Følg bloggen min med bloglovin

4 kommentarer:

  1. NAM, dette så helt herlig ut ! Dette skal definitivt prøves til uka! :)

    klem

    SvarSlett
  2. Dette blir neste ukes fiskerett. Gleder meg! Ida

    SvarSlett
  3. Nydeli! Takker for deilig oppskrift:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig med sånne tilbakemeldinger! :)

      Slett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥