Sider

mandag 7. mars 2011

Hjemmelagde knekkebrød


Så godt og enkelt - og veldig mye mer mettende enn Wasa sine knekkebrød (kanskje en litt urettferdig sammenligning, siden dette virker som noe helt annet enn knekkebrød - mer som en god "kornblanding" som er stivnet sammen). Dette var faktisk så lett å lage at jeg følte nesten ikke at jeg lagde mat engang. Oppskriften er hentet fra tettinntil.


Ca. 30 stk.
4 dl store havregryn
4 dl grov sammalt rug
2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
2 ts bakepulver
1 ts salt
7 dl vann

Rør alle ingrediensene sammen. La det svelle i 15 minutter. Smør det utover på to smurte stekeplater (ikke så lurt med bakepapir da det kan feste seg i krinkelkroker i knekkebrødet). Del opp i ruter i størrelsen du ønsker på knekkebrødene. La det steke på 150°C i 1 time. Skru av stekeovnen, og la det avkjøle seg mens det står inni. Brekk opp i biter.



Følg bloggen min med bloglovin

2 kommentarer:

  1. Åh nå fikk jeg lyst til å lage knekkebrød, det blir planen imorgen! :)

    Ser gode ut :)

    SvarSlett
  2. NAM, de så gode ut! :)
    Så flink du er til å bake :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥