Som lovet - her kommer årets bursdagskaker! Det er gjenbruk av gamle oppskrifter, så bare pyntingen som er vits å dele. Vi hadde felles feiring for begge barna da det var familiebursdag - derav den delte bløtkaken! Bløtkake droppet jeg imidlertid til barnebursdag - de fleste barna jeg kjenner kaster seg nemlig heller over sjokoladekake og tjukklefser fremfor bløtkaka. Spedde heller på med en bamsegelé - og den var stas! (Brukte samme form jeg bruker til
bamsekaken, og holdt formen litt i varmt vann i vasken før jeg veltet den over på fat). Og så så mye raskere det er å lage gelé enn en bamsekake da gitt ;)
Det var også helt genialt å stikke ut figurer i marshmallowfondant for å pynte små sjokoladekakestykker med - barna (og særlig 6-åringene) digget det. Lurer bare på om noen spiste litt ekstra bare for å få med seg en av de søte figurene...
|
Største bursdagsbarnets del |
|
Minste bursdagsbarnets del |
|
Bamsegelé, pyntet med smørkrem (hadde liggende i fryseren, så var ganske raskt å pynte med navn og sånn). Kanskje ikke mitt vakreste kunststykke, men ;) Bamsegelé er hvert fall noe av det enkleste man kan lage hvis man allerede har en form! Og sikkert minst like stas som gelétog! |
Kakepynttips:
marshmallowfondant holder seg i en evighet i kjøleskapet - bare ta den noen sekunder i mikroen før du begynner å kjevle, så er den passelig myk igjen. Og får du
smørkremrester etter å ha pyntet en kake, kan du putte det i en brødpose i fryseren - i løpet av 20-30 minutter på kjøkkenbenken er det mykt nok til å brukes til pynting igjen. Da går det ganske raskt å lage dekorativ pynt til kakene :)
Så kreativ du er!
SvarSlettTakk Jona!
SlettSå mange fine og fristende godsaker! Kjempesmart å pynte kaka i 2 deler :)
SvarSlettHa en forsatt fin uke!
Ingrid