Sider

tirsdag 5. mars 2013

Italiensk kyllinggryte

Denne suppa/gryta er lagd på rester - super måte å få brukt opp kyllingen på. Inneholder mye sunne saker - og smaker fortreffelig - skikkelig kose-hverdagsmiddag! Frøkna var ikke veldig fornøyd (liker best mat som ikke er blandet sammen for tiden), lillemann ELSKET det, mannen syntes det var helt ok, og jeg koste meg.



2 gulrøtter, i tynne skiver
1 potet, i terninger
1/2 purre, i tynne skiver
1 løk, i terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
Olivenolje 
1,5 dl tomatsaus (du kan evt. tilsette 1 boks hermetiserte tomater og heller krydre litt hvis du ikke har sausen fra før av - jeg pleier nemlig å lage store porsjoner med saus når jeg først lager, og heller fryse ned i småbegre for å ha til pizza/pasta/gryter som dette)
1 l kraft/ utblandet kyllingfond
1 dl spaghetti, knekt opp i biter på 2-4 cm
1-2 kyllinglår, stekt og delt i biter
1 dl spaghetti, delt opp i mindre biter.
1 boks hvite bønner, skylt og avrent
1 ss sitronsaft
2 ts soyasaus
1 klype sukker
Salt og pepper
Friske urter (bladpersille, timian, basilikum er noen av de som kan gjøre seg godt i denne gryta)

(1) Del opp poteten, gulrøttene, løken, purren, kyllingen og hakk hvitløken. (2) Surr grønnsakene litt i en gryte til de blir glasserte (ca. 5-10 minutter). (3) Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden, og tilsett kraft og tomatsaus før den blir brun. (4) Tilsett spaghettien, og la alt koke. (5) Etter ca. 5 minutter tilsetter du kyllingbitene. La deretter alt koke spaghettien og potetene er ferdigkokt (burde ikke ta mer enn 5 minutter til). (5) Ta gryta av plata, og tilsett de skylte bønnene. Smak til med sitronsaft, soyasaus, sukker, salt og pepper. Strø eventuelt litt friske urter over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥