Har lagt ut oppskrift på blomkålssuppe tidligere - dette er versjon 2.0 ;) Det vil si at det er et par ekstra ingredienser oppi - har du ikke disse er fortsatt suppa god med den gamle varianten. Men denne er hakket bedre ;) Chorizoen er selvsagt ikke et must - du kan erstatte den med bacon eller ha den som den er - men det setter en ekstra piff!
4 porsjoner
1 stort blomkålshode
1 liter vann
1 fedd hvitløk
1/2 ss salt
3 dl matfløte
1 lite beger kyllingfond (maggi fond cups)
2 ts soyasaus
1/2 ts hvit pepper
1/4 ts malt muskattnøtt
1 ts hvitvinseddik
1 klype maldonsalt
2-3 chorizosnabber - deles opp i biter på ca. 0,5 cm og stekes i stekeovnen på 200 grader i 12 minutter.
(1) Del blomkålen (inkl stilken) opp i mindre biter. (2) Kok opp vannet, og ha i 1/2 ss salt. (3) Tilsett noen små buketter blomkål, og la de koke i 1 minutt. Ta de ut igjen, og avkjøl de i kaldt vann. Disse bruker du til garnityr til suppa. (4) Ha oppi resten av blomkålen og et fedd hvitløk, og la det koke til det blir mørt. Det tar ca. 20 minutter. (5) Kjør suppa til en jevn masse med stavmikser. Tilsett fløte og kyllingfond, og kjør alt jevnt med en stavmikser til det er en suppe. (6) Smak til med soyasaus, hvitvinseddik, malt muskattnøtt, hvit pepper og maldonsalt.
Serveres med blomkålsbukettene, noen skiver chorizo oppi, og godt brød ved siden av.
Mm så godt det så ut! Må testes en dag :)
SvarSlettDette så deilig ut! Må testes ut en dag!
SvarSlettGod helg!
Klem fra Hilde
Hele gryta gikk med, frøkna spiste 3 porsjoner... sikker vinner her i gården, hvert fall ;)
SvarSlettGod helg til dere!