Selve grillmaten er jo ofte unnagjort i en fei, men når man ikke har ferdig tilbehør hjemme er det gjerne det som kan trekke ut tiden. Denne potetsalaten er gjort unna på 15 minutter, og så har jeg et lite tips til tomatene på lager ;)
På menyen i dag stod
- Bratwurst
- Kyllingvinger
- Grillede maiskolber
- Tomater med basilikumtopping (dette har jeg laget før, og puttet restene av basilikumtoppingen i fryseren. Tiner på et blunk i mikro'en, og da går det fort å ha ekstra snadder ved siden av grillmaten)
- Grillet vårløk (ha rett på grillen, og grill i 2-3 minutter mens du vender på det)
- Potetsalat med salatost og soltørkede tomater
Totalt tok det meg i underkant av en halvtime fra jeg gikk i fryseren for å finne frem pølser og kyllingvinger til den stod på bordet. Det e'kke verst for en torsdag ;)
Potetsalat med salatost og soltørkede tomater (3 porsjoner)
7-8 amandinepoteter (avhengig av størrelse)
1 lite beger med apetina salatost med soltørkede tomater
1 neve ruccola, grovhakket
Kvernet salt og pepper
(1) Del potetene i terninger på ca. 2x2 cm. (2) Kok de i lettsaltet vann til de har blitt møre (ca. 10 minutter). (3) Hell av vannet, skyll de i kaldt vann, og tilsett hele begeret med salatost og soltørkede tomater. Vend inn sammen med ruccolaen. (4) Smak til med nykvernet salt og pepper.
Sider
▼
torsdag 20. juni 2013
søndag 16. juni 2013
Ukemeny uke 25/2013
Tilbake hos familien etter gøy helg i Stockholm med veldig masse ny kunnskap i bagasjen (har nemlig vært på konferanse i jobbsammenheng)! Kjekt å få slike innspill :) Men jammen var det godt å komme hjem til trollene her hjemme også!
Denne ukas meny er tilpasset familiemiddager med svigers og sommervær - håper den kan være til inspirasjon:
Mandag: Rester etter helgen
Tirsdag: Ovnsbakt ørret med kokte poteter, fiskesaus og agurksalat
Onsdag: Grove pannekaker og grønnsakssuppe
Torsdag: Medisterkaker med lys saus
Fredag: Tacoaften
Lørdag: Baconsurret svinefilét fylt med dadler
Søndag: Lammestek
Denne ukas meny er tilpasset familiemiddager med svigers og sommervær - håper den kan være til inspirasjon:
Mandag: Rester etter helgen
Tirsdag: Ovnsbakt ørret med kokte poteter, fiskesaus og agurksalat
Onsdag: Grove pannekaker og grønnsakssuppe
Torsdag: Medisterkaker med lys saus
Fredag: Tacoaften
Lørdag: Baconsurret svinefilét fylt med dadler
Søndag: Lammestek
Baconsurret svinefilét med potetpuré, grillet paprika og vårløk, og sennepsaus - en klar hit! |
søndag 9. juni 2013
Ukemeny uke 24/2013
Har ikke glemt dere! Her er det rimelig hektisk om dagene med ombygging av deler av huset. Lillemann har endelig fått eget rom, og det virker til at det hjelper på søvnen. Siste uka har vi stått opp kl 05 med han - det er minst en time for tidlig for meg. Første natt på eget rom medførte en time ekstra soving - det hjelper på!
Denne uka skal jeg bort i flere dager grunnet konferanse i Stokholm, men setter opp forslag til ukemeny likevel (selv om det nok blir noen avvik fra denne her i heimen):
Mandag: Grove pannekaker
Tirsdag: Pestomarinert laks i tortilla med ruccola
Onsdag: Pastasalat med kylling, ruccola, cherrytomater, mozzarellakuler, oliven og parmesan. Serveres med vinaigrette laget av jomfruolje, honningsennep, balsamicoeddik og maldonsalt.
Torsdag: Avslutning i barnehagen med medbragt mat. Rester fra de to foregående dagene.
Fredag: Pizza med bacon, kjøttboller og paprika
Lørdag: Reker med eltefritt brød og hvitløksdressing
Søndag: Grillet entrecote med mandelpoteter, bernaise, grillet paprika, og balsamico-sjampinjong
Denne uka skal jeg bort i flere dager grunnet konferanse i Stokholm, men setter opp forslag til ukemeny likevel (selv om det nok blir noen avvik fra denne her i heimen):
Mandag: Grove pannekaker
Tirsdag: Pestomarinert laks i tortilla med ruccola
Onsdag: Pastasalat med kylling, ruccola, cherrytomater, mozzarellakuler, oliven og parmesan. Serveres med vinaigrette laget av jomfruolje, honningsennep, balsamicoeddik og maldonsalt.
Torsdag: Avslutning i barnehagen med medbragt mat. Rester fra de to foregående dagene.
Fredag: Pizza med bacon, kjøttboller og paprika
Lørdag: Reker med eltefritt brød og hvitløksdressing
Søndag: Grillet entrecote med mandelpoteter, bernaise, grillet paprika, og balsamico-sjampinjong
Sommertid, reketid, hvitvinstid... :) |