Denne sjokoladekaka har jeg selv fått servert hos ei venninne, og hørt blitt skrytt av av mange andre - så måtte teste den ut til navnefesten. Kjempesuksess! Den er også faktisk enda bedre etter å ha stått et par dager, så denne
kaken lagde jeg på onsdag før navnedagen (som var på lørdag). Og fikk
fortsatt masse skryt for hvor saftig og god den var på søndag... ;-) Greit med alt som kan lages i stand
Røra er veeeldig stor (måtte bruke Kenwood-bollen for å få plass til alt), men det går faktisk i en stor langpanne!
Supersaftig sjokoladekake
400 gr smør
4,5 dl vann
8 ss kakao
9 dl sukker
1 beger rømme
8 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
4 egg
Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør til det har løst seg
opp i blandingen. Bland inn rømme, hvetemel, salt, natron og lett
sammenvispet egg.
Dekk en langpanne med bakepapir, klipp til hjørnene sånn at den former seg til panna, og hell i røren. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 35-40 min.
Glasur
100 gr smør
4 ss kakao
6 ss melk
1 ts vaniljesukker
ca 300 gr melis
Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt
er smeltet. Rør inn melis til en fin og glatt glasur. Stikk litt huller i kakebunnen med en gaffel, før du heller glasuren over
kaken (gjør det aller helst med en gang kaka kommer ut av ovnen - da renner glasuren best utover). Dryss over kakepynt.
Enjoy!
Aaaaahh, den har jeg også laget, med stor suksess! Kjempegod, også etter å ha vært fryst! :)
SvarSlettden så god ut!!:D er det lettrømme du bruker?
SvarSlettDen er supergod! Jeg bruker seterrømme, jeg. Er jo ikke akkurat som at kaka er så sunn i utgangspunktet ;)
SlettHar fått den samme hos ei venninne, knallgod!
SvarSlettDa jeg skulle lage den selv, så halverte jeg sukkeret og den ble like god ;)
Takk for tips! :)
SlettOi, denne må prøves :))
SvarSlettHåper jeg er like heldig som dere da :D
Det er du garantert! Kjempeenkel :)
SlettDen var megagod !! Takk for super oppskrift, nå blir det kakebaking oftere ;)
SlettTilsetter du sukkeret i kjelen sammen med smøret, vannet og kakaoen? Skal bake kake og lage tog av det til tre åring sin bursdag :))
SvarSlettJepp! Kok opp smør, vann og kakao først, ta det av plata, og deretter rører du inn sukker osv. Lykke til!
SlettHei! Har akkurat bakt denne kaka, men den ble så lav! Gikk ikke opp til kanten på langpanna engang! Brukte en vanlig langpanne som følger med ovnen. Tenker at jeg må lage en ny I en mindre form... Hva mener du?
SvarSlettJøss, det var rart. Det er kanskje ulike størrelser på langpannene? Formen min er 32x39 cm innvendig, og kaka blir ca. 3 cm høy.
SlettHar like stor panne. Skjønner ikke hva som er galt. Må prøve på nytt igjen...skal gi den til min nevøs navnefest I morgen:-O
SvarSlettNei, da skjønner jeg ikke hva som er i veien. Husket både egg og natron?
SlettEg googla litt, og fann denne �� super oppskrift, saftig og god. Eg brukte litt mindre langpanne enn "vanlig". Denne skal eg lage igjen. Tuusen takk
SvarSlettTusen takk for hyggelig tilbakemelding!!! :)
SlettSkal lage denne i morgen. ;) Bursdag på lørdag.. Gleder meg t å smake. :D
SvarSlettJeg fant denne oppskrift i dag, og gikk i gang, kjempe god kake.
SvarSlettLagde kaka nå nettopp og den ble kjempegod! takk for god oppskrift :)
SvarSlettSå hyggelig med sånne tilbakemeldinger :)
SvarSlettBør kaka være avkjølt før jeg tar glasuren på? :)
SvarSlettNei, ta den på med en gang - da flyter den best utover.
SlettHvis du har glasuren på varm kake da smelter den vel inni kaken?
SlettNei, den legger seg fint oppå. Men jeg stikker litt hull i kaka med en gaffel for at den skal sige litt nedi - det gjør den ekstra saftig. Verdt å prøve, altså!
SlettBør sukker og egg piskes til eggidosis først? Tror jeg har laget ca denne før, men da blir den så kompakt og hever seg lite... Knall god for det om vel og merke!!! :)
SvarSlettDen er litt kompakt, ja. Vet ikke hvordan det blir med eggedosis!
SlettEgner den seg til ei traktorform.
SvarSlettForhåpentlig ikke for sent svar - den går sikkert fint i form, også, men jeg er litt usikker på hvordan det fungerer med glassuren...
SvarSlettSkal røren bli skikkelig tynn? Syns min er altfor tynn til å kunne kalles røre, men jeg har trippelsjekket at jeg har gjort alt riktig og brukt riktig mengde av ingrediensene :-s
SvarSlettjeg også fikk en tynn røre, skal den være sånn
SvarSlettHar brukt denne oppskriften 100 ganger nå :-) like bra hver gang!!
SvarSlettJeg har nettopp laget denne kaken, men fikk en veldig tynn røre jeg også, vet ikke hvordan resultatet blir ennå for kaken står i ovnen. Er det riktig at kakerøren skal være så tynn?
SvarSlettJa, røren er mye tynnere enn jeg har erfaring med fra andre kaker.
SlettHar bakt denne kaken nå og den ble kjempe god! :)
SvarSlettMen den ble VELDI mye mørkere enn kaken på bildet ditt! Den ser nesten svart ut :)
En fantastisk god sjokoladekake♥
SvarSlettJetusen takk for denne oppskriften, jeg er i et land som ikke har
rømme.. men denne kaken fungere veldig bra med gresk youghurt
i stede.
en suksess for både store og små★♥
Hei jeg bor i Danmark og denne kaka blir veldig god med creme fraiche 18% som ligner rømme! Creme fraiche har de vel i alle land og det blir saftigere enn med yoghurt, bare hvis andre i utlandet leser denne kommentaren! Denne er vår favoritt kake herhjemme!
SlettHei, kan man halvere oppskriften og bruke en rund form? Takk for svar:-)
SvarSlettDet har jeg ikke prøvd, men det burde gå. Akkurat hvor mye du skal ha av de ulike ingrediensene, avhenger av hvor stor den runde formen du har er. Ved å bruke de gamle matteformlene fra grunnskolen, kommer jeg frem til at hvis du bruker en rund form med 25 cm i diameter, bør det passe med 1/2 oppskrift. Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan det går!
SlettHei Cecilie, tusen takk for svar. Jeg bakte i dag, brukte en rund form med 25 cm i diameter slik du foreslo og halverte oppskriften. Steketiden var nesten like lang som ved en langpanne siden etter 40 min. steking var røret fortsatt bløtt i midten, da måtte jeg stikke noen hul med kakenål og fortsatte stekingen. Røret hevet seg bra, men etter at tok kaken ut, sank den. Glasuen min stivnet slik at når jeg strødde kokosstrø, satt den ikke fast på glasuren. På bildet virker glasuren din kremete, min ble ikke slik, ikke at det gjør noe, den ble jo fin:-). Det viktigste er den smaker godt, vi får se:-) Kaken er pyntet og plassert i kjøleskpet og skal serveres enten på lørdag eller på søndag. Er spent på hvordan den kommer til å smake:-) Skal selvsagt fortelle deg om den var saftig og god:)
SvarSlettHei igjen:-) Kaken smakte godt, takk for oppskriften:)
SlettTusen takk for tilbakemeldingene! Det er helt riktig at glasuren stivner (det er nok mer bildet som lyver), så man må være rask dersom man skal ha strø som skal henge fast.
SlettNå ble jeg faktisk litt sjokoladekakesulten... hihi :)
Hva skal jeg gjør hvis jeg ikke vil ha rømme i kaka?
SvarSlettDenne ble kjempe saftig og god. Tusen takk for oppskriften 😊
SvarSlettDenne ble kjempe saftig og god. Tusen takk for oppskriften 😊
SvarSlettKom over oppskrifta di nu i ettermiddag, nu e de bakt (og smakt��) Nyyydli kake og så enkel å lage��������En anna ting åsså som æ likte godt va at alt va i dl��Ligg i frysern nu godt inntulla i folie, til nån heldige sjæle dokke opp og vil ha kaffe me nåkka attåt ������
SvarSlettAlle ? tegnan e smiley:-);-) glæmte å si ,,,,,tusn takk for oppskrifta ;)
SvarSlettTusen takk for oppskrift :-) En kjempegod kake :-)
SvarSlettKan man bruke melk istedet for vann? Jeg har en del melk jeg må bruke opp 😊
SvarSlettLot du den stå i kjøleskapet eller i romtemperatur mens den ventet på å bli spist? Laget kaken igår og den må vente noen dager før den skal serveres :)
SvarSlett