Lapskaus har vel aldri vært en spesielt spenstig middag, men det kan være godt i ny og ne. I går var det far og datter som satt aller mest pris på middagen. Jenny spiste mye, mye mer enn vanlig og Alex satt veldig pris på å endelig få litt kjøtt til middag. Tror Jenny syntes det var særlig stas å spise de små terningene med mat med fingrene. For småttiser som trenger å trene litt på finmotorikk så er dette topp mat!
Målene er veldig circa:
2-3 porsjoner
300 g lapskauskjøtt
0,5 liter vann
600 g poteter
3 gulrøtter
1/4 kålrot
1-2 skiver sellerirot
1 liten løk
Persille
Salt og pepper
1) Del kjøttet i terninger. Brun det raskt i smør i en tykkbunnet gryte. 2) Tilsett vann og salt og la det koke i 15 minutter. 3) Skrell grønnsakene og løken og del de i terninger. 4) Tilsett de i gryta når kjøttet har kokt. La alt koke i 20 minutter. Tilsett evt. mer vann. 5) Smak til med salt, pepper og urter.
Tips til deg med småttiser 6-12 mnd: Skal du lage en sånn middag til småttiser som skal ha maten most, er det veldig godt å koke litt eple sammen med gryta.
P.S. Handler du inn ingredienser til helgen, er det perfekt å lage en sånn gryte på søndag for å ha rester dagen etterpå. Den er nesten bedre dagen etterpå! Og så veldig lettvint da :)
Nam, lapskaus er godt det:)
SvarSlett