I tiden etter Jenny ble født opplevde jeg det største søtsuget jeg noen gang har opplevd. Det stod nesten kake skrevet med store bokstaver i panna på meg. Da jeg møtte ei venninne fast for trilleturer og kafébesøk en gang i uka stod gulrotkake fast på menyen. Og til tross for utallige stykker ble jeg ikke lei. Nå har jeg likegjerne lært meg å bake det selv. Og denne er inmari god!
Oppskriften er hentet fra Trines mektige matblogg, men glad i fyll som jeg er økte jeg mengden på den litt! Med dobbelt oppskrift var den også perfekt langpannekakestørrelse. Som var veldig viktig i dag, fordi det er nemlig Alex sin bursdag! Kake er must å ha med på jobben, og tilbakemeldingene etter i dag var at jeg godt kunne sende med kake igjen :)
Bunnen (langpannekake)
4 egg
4 dl sukker
- piskes til eggedosis
4 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
- siktes og vendes inn i eggedosisen
1 dl matolje
6 dl revet gulrot
- Røres forsiktig inn til slutt
Stek kaken i langpanneform midt i ovnen på 175 grader i 30 minutter.
Fyllet
300 g philadelfiaost (naturell)
90 g smør (ikke smeltet)
4,5 dl melis (oj, skulle visst vært siktet inn!)
4 ss vaniljesukker (hojhoj, ikke rart dette ble godt!)
- Blandes til en jevn masse, og smøres på når kaken er kald.
Gratulerer med dagen, kjæresten min!
Mmmm, den så god ut!
SvarSlettÅhh, denne kakaen er såå nydelig :) Lagde den selv til min bursdag forrige måned:)
SvarSlettHei!Denne var kjempegod:)Funket fint med 2 ts vaniljesukker i fyllet.Klem Silvia:)
SvarSlettAntar dette er for liten langpanne og ikke stor?
SvarSlettNei, bruker vanlig langpanne. Men den er nok ikke så høy (kanskje 3 cm)
Slett