onsdag 15. desember 2010

Hjemmelagde fløtekarameller


Tirsdagskvelden gikk med på å koke fløtekarameller og se Grey's Anatomy - vel investert tid. Karamellene ble kjempegode! Må innrømme at det tok litt tid å lage de (brukte to timer), men det var definitivt verdt det! Dessverre må de pakkes rett etter de er laget, så det går liksom ikke an å dele jobben over tid heller.

Her er hvert fall oppskriften (ca. 50 karameller):

Hjemmelagde fløtekarameller
1,5 dl lys sirup
2 dl sukker
2 dl kremfløte
2 ss vaniljesukker
2 ss smør eller margarin

Ha alle ingrediensene minus smøret i en tykkbunnet kjele. La det koke opp mens du rører rundt. Etter det har kokt opp skal du la det småkoke uten lokk på svak varme til det når ca. 120 grader. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor mye varme du har på. Jeg har induksjonsovn som går til opp til 9, og lot den koke på 3. Da tok det ca. 70-75 minutter. Ta en eller flere kuleprøver, så er du sikker (se under). Rør inn smøret når massen har fått ønsket konsistens.

Hell blandingen i en langpanne med bakepapir i. Skjær karamellene i biter når den er avkjølt, men før den har stivnet helt. Pakk karamellene inn i papir eller cellofan.

Kuleprøve:
Dersom du ikke har termometer som tåler så høy temperatur kan du gjøre en kuleprøve: Hell noen dråper av røren i en kopp med kaldt vann. Du skal nå kunne forme massen til en kule .Hvis du ønsker myke karameller skal kuleprøven måle rett under 120 grader, mens harde karameller måler over 120 grader. Da blir kulen fast eller hard under prøven.

Gleder meg til å kose meg med disse i julen :)

2 kommentarer:

 1. De ser lekre ut! Fint bilde også! Blir fristet til å prøve selv. Fløtekarameller er nydelig:-)

  SvarSlett
 2. Å så flotte de ble :)

  Sv: Det står ikke noe om at det er salt i glasset med fiskeboller har finlest innholdet), og ikke syntse jeg det smaker salt heller. De har jo leger med på laget når de lager banremat, og i og med at babyene ikke skal ha salt når de er så små, så regner jeg med at de ikke har salt i noe av maten sin nå :) Jeg blir iallfall å fortsette med denne middagen til babyen min :)

  Ha en nydelig helg!

  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails