tirsdag 9. august 2011

Kyllingwok

Wok er en utrolig enkel hverdagsmiddag, og ingrediensene kan egentlig kuttets opp kvelden i forveien og legges i en boks - så går middagen enda fortere! Synes også dette er en ypperlig måte å få i seg litt varierte grønnsaker på - det smaker jo så godt i woksausen :) Jenny syntes også denne retten var helt ok, så skulle tro den fungerer for andre barn i 2-3-årsalderen (og oppover) også!

 
3 porsjoner
300 g kyllingfilet i biter
3-400 g assorterte grønnsaker i biter (jeg brukte 1 gulrot, 2 vårløk, noen bunter brokkoli, 1/2 rød paprika)
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts finhakket ingefær
2 ss fishsauce
4 ss oystersauce
2 ss kecap manis (søt soyasaus)
1 ss limesaft
1 ts sesamolje
Salt og pepper
Soya- eller matolje til å steke i
Evt. koriander ved servering

(1) Del og kutt opp alle ingrediensene som skal være i retten. Jeg foretrekker å ha grønnsakene i strimler, det samme med kyllingfileten. (2) Stek kyllingfileten sammen med salt og pepper i et par minutter. Legg det så til side. (3) Stek deretter grønnsakene. Begynn med det som tar lengst tid (gulrøttene, brokkolien), og ha de andre ingrediensene mot slutten av steketiden. (4) Tilsett de stekte kyllingfiletbitene samt hvitløk og ingefær. La det surre i 30 sek - 1 minutt. (5) Tilsett alle ingrediensene til sausen (fishsauce, oystersauce, kecap manis, limesaft, sesamolje), og la det koke opp. Smak til med salt.

Serveres med kokt ris, og gjerne litt koriander strødd over.






Følg bloggen min med bloglovin

1 kommentar:

  1. Wok er virkelig godt, kylling med sprøe grønnsaker, nam nam.
    Kameraet på babycallen må man ha på, men jeg synes det er godt å kunne se lille frøkna ;)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails