tirsdag 19. juni 2012

Den store navnefesten og borddekorasjonene

Jakobs navnefest er vel overstått, og må innrømme at det tar litt på med en sånn dag. Ikke bare det å forberede huset til å ta imot gjester både på overnatting og til fest, men emosjonelt tok det på også...(er utrolig lettrørt!)

Som nevnt tidligere, hadde vi spekemat og eggerøre som mat, desserten bestod av fruktsalat, is og kransekake, og deretter var det kaker. Frem til kakene ble satt på bordet gikk ting i ett, og følte vel egentlig ikke at jeg fikk nok tid til å sitte ned med gjestene våre.


Tips til deg som skal planlegge en sånn fest - sett opp liste med gjøremål for hver eneste dag, der du legger minst mulig til siste dagen før. Det dukker alltids opp nok av overraskelser og ting man har glemt av i siste liten! Jeg springer fort rundt som en forvirret høne når det er for mange ting å gjøre, og da er det greit å kunne krysse av ting fra en liste - og vite at når dagens gjøremål er over, så kan man faktisk slappe litt av.

Et par dager i forveien fikset jeg blomster til bordene - bordene ute ble pyntet med buketter med geitrams (stemmer det at de heter det?) lupiner og syriner, mens inne lagde jeg oppsatser med hortensia, brudeslør, litt grønt og en pynt oppi. Syntes det var vanskeligere å finne på hvordan jeg skulle lage dåpsbukett som passet gutt, men ble fornøyd med resultatet!Bordene ble pyntet med hvite duker og blå løper, vi hadde blå dåpslys fra Løiten lys, og serviettene ble laget som en rull med blått satengbånd rundt. Som du også såvidt kan skimte på bildet under, brukte jeg bilde av Jakob på bordkortene. Disse printet jeg ut (med vanlig printer) og limte på vanlige bordkort, sammen med et klistremerke av en lite fotavtrykk eller en hånd. Så langt det lot seg gjøre fikk alle forskjellige bilder av Jakob (noe som viste seg å være en stor hit!). Skulle ønske jeg hadde bilder av hver enkelt person med Jakob på bordkortene, men det gikk dessverre ikke (hadde rett og slett ikke bildene).


Kvelden ble avsluttet med et glass vin i jacuzzien med min kjære mens Jakob ble passet av bestemoren og onkelen - og det var rett og slett helt fantastisk! (hadde dette innlegget blitt skrevet dagen før navnefesten kunne du nok droppet rundt "min kjære" ;) - jeg var nemlig rimelig stressa - hihi!)

Men må bare få sagt at alt i alt var det en veldig minnerik og flott dag, og veldig glad vi har hatt en sånn markering for vår minste gullklump! Ikke minst var det stas å kunne samle hele familien under eget tak, og vite at Jakob har så mange flotte mennesker i livet sitt :)


Det kommer flere innlegg med oppskrifter jeg brukte til den store dagen, så følg med!


2 kommentarer:

  1. Lupiner, ikke geitrams;-) Ser ut som dere hadde en fin dag. Klem Janne

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails